• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
ABD Adalet Bakanlığı, o soruşturmada polisi hak ihlaliyle suçladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Merrick Garland, düzenlediği basın toplantısında, soruşturma raporunu açıkladı.

Garland, "Soruşturmalar sırasında, Minneapolis polisinin zor görevleri profesyonellik, cesaret ve saygıyla yapmaya çalışmasına rağmen genel olarak gözlemlediğimiz kalıplar ve uygulamalar, George Floyd'un başına gelenleri mümkün kıldı." ifadesini kullandı.

İki yıllık kapsamlı soruşturma raporunda, Minneapolis polisinin "haksız yere ölümcül güç" de dahil olmak üzere aşırı güç kullandığı ve kişilerin anayasal olarak korunan haklarını ihlal ettiği ortaya konuldu.

Raporda, polisin yıllarca, küçük bir suç işleyen ve hatta bazen hiç suç işlemeyenlere karşı tehlikeli teknikler ve silahlar kullandığı, polisi kızdıran veya eleştiren kişilerin güç kullanılarak cezalandırıldığı belirtildi.

Ayrıca raporda hem polisin hem de belediyenin, yardım için çağrıldığında, "davranışsal sağlık sorunları" olan kişilere, siyahilere ve yerli Amerikalılara karşı ayrımcılık yaptığı da kaydedildi.

Raporun sonucunda, şehir yönetimi ve polis departmanının, bağımsız bir gözlemci tarafından denetlenmesi ve bir federal yargıç tarafından onaylanması gereken "federal rıza kararnamesi" denilen reformlar üzerinde anlaştığı bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir