• DOLAR 32.326
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2389.355
  • ...
Bakan Özhaseki: Tedbirler konusunda yeni yasalar getireceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlık görevine geldikten sonra ilk kez Malatya'ya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremde büyük hasar alan kentte yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya katılan Bakan Özhaseki, Malatya'da, özellikle şehir merkezinde yıkılan yerlerin bir an önce eski canlılığına kavuşması amacıyla yerinde dönüşüm meselesini gündeme taşıyacaklarını söyledi.

Bu konuları ilgili sektör temsilcileri ile tartışacaklarını belirten Bakan Özhaseki, "Nihayetinde biz çalışmalar yaptık, Bakanlar Kurulu'nda Cumhurbaşkanına arz ettik. Şimdi biz Malatya'da, Hatay'da, Adıyaman'da, Kahramanmaraş'ta bu düşündüğümüz formülleri ifade edeceğiz. En geç bir hafta içerisinde yeni önerilerimizi de millete aktarmış olacağız." dedi.

"Rabbim bir daha böyle bir afet vermesin" diyerek depremde hayatlarını kaybedenlere rahmet dileyen Bakan Özhaseki, "Diyoruz ki tevekkül Müslüman işidir, tedbir olmadan tevekkül olmaz. Tedbir anlamında gerekirse yeni yönetmenlik, yeni yasalar getireceğiz. Biraz daha sert davranmaya devam edeceğiz. 1999 depremi bu millete büyük bir ders oldu. Ondan sonra yasalara uygun ortaya çıkan binaların bu depremde hasar görmediğini gördük. 1999'dan sonra çıkarmış olduğumuz, hükümetin ortaya koyduğu bu yasalara uygun olarak bina yapılmışsa, malzeme seçiminde bir sıkıntı olmamışa binaya bir şey olmamıştır." diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir