• DOLAR 32.335
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2387.874
  • ...
Eğitimciler, öğrencilerin yaz tatillerini nasıl değerlendirmeleri gerektiğini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Sütçü, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin üç aylık yaz tatillerini nasıl değerlendirmeleri gerektiğini anlattı.

Uzun ve yorucu bir maratonun ardından öğrencilerin tatil sürecinin başladığını belirten Sütçü, bu sürecin hayırlara vesile olmasını diledi.

Tatil sürecinde öğrencilerin okul stresini üzerlerinden atıp aileleriyle birlikte akraba bağlarını geliştirmeleri için ziyaretler gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade eden Sütçü, ayrıca bulundukları şehrin tarihi yerlerinde gezilmesinde fayda olacağını kaydetti.

Öğrencilerin bu süre zarfında kendilerini manevi anlamda da yetiştirmeleri gerektiğine dikkat çeken Sütçü, ailelere çocuklarını yaz Kur'an kurslarına göndermelerini de asla ihmal etmemelerini istedi. Sütçü, ayrıca kişisel gelişimleri için öğrencilerin mutlaka kitap okumaya da ağırlık vermeleri gerektiğini söyledi.

"Tatil her şeyi rafa kaldırmak değildir"

Tatil süresince öğrencilerin tamamıyla tatil moduna girmesinin de kesinlikle doğru olmadığını dile getiren Sütçü, "Eğitim-öğretim süreci kimi zaman kısmen sekteye uğrasa da eğitim camiasının özverisiyle eksiklikler mümkün mertebe giderilmeye çalışıldı. Şimdi üç aylık bir tatil süreci var. Elbette tatil her şeyi rafa kaldırmak değildir. Öğrencilerimiz yorucu senenin ardından elbette bir rahatlama yaşayacaklar. Gezecekler, eş-dost, akraba ziyaretleri yapacaklar. Hatta öğrenciler bulundukları şehirlerin tarihi yerlerini de gezsinler, görsünler. Ait oldukları yeri iyi tanısınlar. Bu kültürel gelişim sağlayacaktır." dedi.

"Okuma kültürü geliştirilmeli"

Yaz tatilinde kitap okuma noktasında gevşekliğin asla gösterilmemesi gerektiğini vurgulayan Sütçü, şöyle devam etti:

"Çünkü sınavlarda okuduğunu anlamaya dönük sorular ağırlıklı sorulmaktadır. Bu nedenle öğrencilerimizin okuma kültürünün ciddi şekilde geliştirilmesi lazım. Uzun süre verilen aralıklar bu tarz alışkanlıkların oluşmasına engeldir. O yüzden yaz tatilinde de bunu ihmal etmesinler."

"Çocuklarımızı camilere yönlendirelim"

Yaz tatilindeki boşluğu manevi anlamda da değerlendirmenin çok önemli olduğuna işaret eden Sütçü, "Yazın bütün camilerde Diyanet tarafından açılan manevi kurslar var. Öğrencilerimizin buralara da yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda aile bağlarının kuvvetlendirilmesi gereken bir dönem. Bu sürede aile, akraba bağlarının güçlendirilmesi için aileler çocuklarıyla birlikte ziyaretler gerçekleştirmelidir. İnşallah verimli bir tatil dönemi olur. Ailelerin bu sürede çocuklarını tümüyle boş bırakmamalarını tavsiye ediyoruz. Öğrencilerin yorucu maratonu da üzerlerinden atabileceği bir ortamında oluşması lazım." ifadelerini kullandı.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir