• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Afganistan Savunma Bakanı Mücahid: Uluslararası toplum içişlerimize karışmaktan vazgeçmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakup Mücahid, uluslararası toplum tarafından dayatılan taleplerin İslam şeriatine ve Afgan kültürüne aykırı olması nedeniyle asla kabul edilmeyeceğini deklare etti.

Bakan Mücahid, kapsayıcı bir hükümetin kurulması, eğitim sorunları ve ifade özgürlüğü gibi konuların ülkenin iç sorunları olduğuna vurgu yapaarak uluslararası toplumun bu tür konulara müdahil olmaması gerektiğini belirtti.

Mücahid, "Yabancıların iç işlerimize karışmasına izin vermeyiz. Nasıl bir hükümete sahip olmamız gerektiği, hükümette kimlerin yer alıp almayacağı, eğitim sisteminin nasıl olması gerektiği ve ifade özgürlüğü konusunda nasıl davranılması gerektiği hususu bizim iç işlerimdir. Geçmişten beri söyleyegeldiğimiz politikamız; bu konularda Afganların kendilerinin karar vermesidir." şeklinde konuştu.

ABD'den artık Afganistan'ın içişlerine karışmayı bırakmasını isteyen Mücahid, Washington'un Afganistan İslam Emirliği ile dostluk yolunda değil, düşmanlık yolunda ilerlediğine dikkat çekti.

Mücahid, "Amerika'ya, Afganistan'ın bağımsız ve özgür bir ülke olduğunu hatırlatıyoruz. Afganistan, kültürel, siyasi ve ekonomik alanlarda özgürlüğüne sahip bir ülkedir. ABD Afganistan'ı kontrolleri altında tutmaya çalışmaktan vazgeçmeli veya hedeflerini Afganistan üzerinden uygulamaya çalışmamalıdır." dedi.

Afganistan İslam Emirliği ile komşu ülkelerin sınır muhafızları arasında zaman zaman çıkan çatışmalara değinen Mücahid, mevcut hükümetin başta komşuları olmak üzere hiçbir milletle savaşmak veya çatışmak niyetinde olmadığını belirtti.

Afganistan İslam Emirliği'nin komşuları da dahil olmak üzere tüm uluslarla iyi bağlara sahip olmak istediğine vurgu yapan Mücahid, hiçbir ulusa karşı Afgan topraklarının kullanılmasına da müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir