• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Karne alan öğrenciler ve velileri duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat'ta başlayan ikinci dönem, yoğun bir eğitim ve öğretim yılı maratonundan sonra Batman merkez ve ilçe genelinde, 170 bin öğrenci ve yaklaşık 7 bin öğretmen, 9 ay süren eğitim döneminden sonra 3 aylık yaz tatiline girdi.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne dağıtım töreni Batman Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulunda gerçekleşti.

Törene, Vali Ekrem Canalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Sınıfta öğrencilere karne dağıtımını Vali Canalp, İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran ve Okul Müdürü ile öğretmenler yaptı.

Öğrenci ve velileri karne töreninden sonra duyularını İLKHA muhabirine atardı.

"Artık yeni bir okula geçeceğim"

Osman Saban

Derslerinde başarılı olduğu için takdir beklediğini söyleyen öğrenci Osman Saban, "10 yaşında 4'üncü sınıf öğrencisiyim. İlkokul artık bitti seneye ortaokula geçeceğim. Ders notlarım iyi takdir bekliyorum. Bugün çok mutluyum. Artık yeni bir okula geçeceğim. Derslerimde iyi olduğundan dolayı güzel bir yer kazanmayı bekliyorum." dedi.

"Çok heyecanlıyım"

Mehmet Emin Gümüş

Okulundan, öğretmeninden ve arkadaşlarından ayrılacağı için üzgün olduğunu fakat yani okula gitmenin de heyecanı içerisinde olduğunu belirten Muhammed Emin Gümüş, "Okula karnemi almak için annemle beraber geldim. Çok heyecanlıyım. Teşekkür almayı bekliyorum. İlkokuldan ayrılacağım için de çok üzgünüm. İnşallah bundan sonra da öğretmenimle karşılaşırız. Tatil sürecinde de derslerime çalışmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

"İleride iyi bir meslek sahibi olmak istiyorum"

Muhammed Ali Çiftçi

Tatil sürecini iyi değerlendireceğini söyleyen Muhammed Ali Çiftçi ise şunları söyledi:  

"9 aylık süreçten sonra bugün karnemi almaya geldim. Seneye 5'inci sınıfa geçeceğim için çok heyecanlı ve mutluyum. İleride iyi bir meslek sahibi olmak istiyorum. Karneden sonra önümüzde uzun bir tatil zamanı var. Bu süreci de iyi değerlendireceğim."

"İlgilendikleri için hocalarımıza da çok teşekkür ediyoruz"

Neşe Saban

Oğluyla beraber karne alamaya gelen Neşe Saban, "Oğlumu ilkokuldan mezun olacağı için çok mutluyum. Bütün öğrencilerinde başarılarının devamını diliyorum. 4 sene bir fiil çocuklarımıza ilgilendikleri için hocalarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Şimdilik mutluyuz ve inşallah gelecekleri de güzel olur ve istedikleri meslekleri kazanırlar. Bu güzel duyguyu 3'üncü kezdir yaşıyorum. İnşallah oğlumda diğer abesi ve ablası gibi iyi bir yere gelir." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımız geleceğimiz oldukları için ilgilenmemiz gerekiyor"

Ramazan Kaplanoğlu

Öğrenci velisi Ramazan Kaplanoğlu, "Oğlumla beraber geldim. İlkokul son sınıfta hep beraber çok mutlu biz aman geçirdik. Oğlum daha önce çok oyun oynadığından dolayı dersleriyle arasına ara vermişti ama ikinci dönem bayağı çalıştığı için takdir almasını bekliyoruz. O anlamda da heyecanlıyız. İlkokulu bitirdi ve ortaokulu da burada devam ettirmeyi düşünüyoruz. Önemli olan çocuklarımızın yanında olmamız ve bilinçli bir nesil yetiştirmektir. Çocuklarımız geleceğimiz oldukları için ilgilenmemiz gerekiyor. Bütün velilerimizin de çaba ve gayret gösterimleri gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"Veliler olarak elimizden gelen çabayı göstermemiz gerekiyor"

Erdoğan İşçimen

Gelecekte en iyi yerlerde olmaları için ailelerin çocuklarına destek ve dualarını da esirgememeleri gerektiğini ifade eden Erdoğan İşçimen ise şunları söyledi:

"Çocuklarımız 4 sene boyunca Abdulkadir hocamızla beraber iyi bir zaman geçirdiler ve iyi bir eğitim aldılar. Başta öğretmenimize, idarecilere ve tüm öğretmelere de teşekkür ediyoruz. Çocuğum bu sene ilkokulu bitirdi ve artık ortaokula geçecek. Gelecekte bütün öğrencilerin daha iyi bir eğitim alabilmesi için veliler olarak ta elimizden gelen çabayı göstermemiz gerekiyor. Gelecekte en iyi yerlerde olmaları için dualarımız da her zaman yanlarında olacak."(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir