• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Rusya’nın Avustralya’nın başkenti Kanberra’da devam eden büyükelçilik inşaatı durduruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avustralya parlamentosu, casusluk riski nedeniyle Rusya’nın parlamento yakınındaki büyükelçilik inşasını yasal girişimlerin başarısız olmasının ardından hazırlanan özel yasayı kabul ederek durdurulmasını sağladı.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, istihbarat teşkilatlarının bu konuda "çok net güvenlik tavsiyesi" verdiğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı "yasadışı ve ahlaksız" işgalini kınayan Albanese, "Ukrayna'yı işgali göz önüne alındığında, Rusya'nın uluslararası hukuk hakkında konuşacak bir konumda olmasını beklemiyoruz" ifadelerini kullandı. Yeni yasalar, Rusya'nın tazminat almasına izin verirken, mevcut Rusya Büyükelçiliğini etkilemeyecek.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın gelecekte Avustralya’nın bu hareketini "hesaba katacağı bir başka düşmanca eylem" olarak nitelendirerek, Avustralya'nın "şu anda kolektif Batı ülkelerinde sürmekte olan Rus düşmanlığını" takip ettiğini belirtti.

Rusya, Avustralya parlamentosunun yaklaşık 400 metre uzaklıkta 2008'de satın aldığı arazi üzerinde yeni bir büyükelçilik binasının temelini atmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir