• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kudüs`ün Yahudileştirilmesi için 140 milyon dolar bağışladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
NEW YORK - Uluslararası "El-Küdüs" Merkezin verdiği bilgilere göre, Amerikan Yahudi Birliği - American-Jewish-alliance (AJC) bu miktarı toplamak için sadece bir yıl çalışmış. Amerikan Yahudi Birliği, mukaddes şehir Kudüs`ü yahudileştirme sürecine çok büyük miktarlarda para toplayan 14 benzer siyonist kuruluşlardan sadece biridir.

Uluslararası Kudüs Merkezi Başkanı Hasan Khater, "Bugün Yahudi sermaye Kudüs`e daha kolay ulaştı" diye konuştu. Hasan Khater bunun sebebini açıklarken, Arap-Müslüman devletlerin İsrail`e yönelik muhalefetinin neredeyse tamamen kalktığını vurguladı.

Hasan Khater, "Eğer durum değişmezse israil Kudüs için yapılan savaşı çok kolay bir zafer ile kazanacak" dedi ve Müslümanları uyardı.

1967 yılından bu yana üç din için Kutsal sayılan şehir, israil işgali altında. Bu süre içinde, uluslararası toplum tarafından yasadışı kabul edildiği halde israil, Kudüs`te büyük Yahudi yerleşimleri gerçekleştirdi.

Kentin doğu kesiminde 200 binden fazla israilli yerleşmiş durumda. Kudüs`te Yahudi yetkililer bu yahudileştirme projesini sistematik olarak yürütürken şehrin yerlileri Filistin nüfusu zorla tahliye edilmektedir. Yapılanlar aynı zamanda, Arap mirası ve tarihini tahrif ve imha çalışmaları da devam etmektedir.
(Riyad Makaev / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir