• DOLAR 32.287
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2407.762
  • ...
Ağır hasarlı binalar madde bağımlılarının meskeni haline geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan çalışmalarda hasar gören binalar tespit edilerek yıkım kararı alınmasına rağmen, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmasının yavaş ilerlemesi nedeniyle hasarlı binalar madde bağımlılarının mekânı haline geldi.

Yıkılmayan binalarda madde bağımlılarının bulunduğunu ifade eden Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Bahçelievler Semti esnafı, bir an önce yıkım çalışmalarının bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarından dolayı iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen esnaf, yıkım sırasında oluşan toz bulutlarından rahatsız olduklarını dile getirdi.

Depremden önce semtin işlek olmasından dolayı işlerinin iyi olduğunu söyleyen esnaf, yaşadıkları mağduriyet ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Hasarlı binalarda madde bağımlıları yaşamaya başladı"

Mustafa Durmuş

Yıkılmayan hasarlı binalarda madde bağımlıları yaşamaya başladığını ifade eden esnaf Mustafa Durmuş, "Burası memleketimizin güzide bir mahallesi fakat depremden sonra buradaki binaların hepsi ağır hasarlı oldu. Ağır hasarlı binaların yıkılması gerekiyor. Bir an önce bu enkazların kaldırılması gerekiyor. Pazar günü buradaki iki bina tamamen yıkıldı. 2 gün geçti üzerinden daha bir taş bile kaldırmadılar ve bunun daha kaç gün süreceğini de bilmiyoruz. Enkazlar 3 gün sonra kalkarsa yine sorun olmaz ama bizim korkumuz 15 gün burada kalmasıdır. Ağır hasarlı binaların yıkımını da farklı müteahhitlere verdiler. Niye uğraşıyorsunuz, bir seferde yıkın, temizleyin ve bitirin. Fırın işletiyorum. Toz toprak içinde burada halka ekmek satıyoruz, bu konuda sıkıntı yaşayan ben tek değilim. Bakkal, tuhafiyeci, berber ve kuaförler hepimiz toz toprak içinde ekmek satıyoruz. Yetkililere sesleniyoruz; bu molozların bir an önce kalkması gerekir. Hasarlı binalarda madde bağımlıları yaşamaya başladı. Bu durumu emniyete bildirdik fakat emniyet 'biz ağır hasarlı binalara giremiyoruz' dedi. Haklı olarak hasarlı binalara insan girmeye korkar." dedi.

"Bu binalar madde bağımlılarının yuvası oldu"

İbrahim Halil Kızıltaş

Ağır hasarlı binaların yıkılmasının yavaş ilerlemesine sitem eden İbrahim Halil Kızıltaş, "Buradaki molozları bu şekilde bıraktılar. Hâlâ yıkılmayan ağır hasarlı binalar var. 6 aydır bu binalar madde bağımlılarının yuvası oldu. Buradan yaya geçidi yok ve ciddi bir şekilde mağdur olmuş durumdayız. 6 aydır ağır hasarlı binaları yıkamadılar. Esnaf olarak biz burada ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Akşamları özellikle çok sıkıntı yaşıyoruz ve aileler buradan geçemiyor. Ağır hasarlı binalarda madde bağımlıları var. Burası şehrin göbeğidir. Geçen sene bu vakitlerde buraya araç park edemiyorduk. Ağır hasarlı binalar neden yıkılmıyor? Binanın içerisi madde bağımlıları doludur. Binalarda ne kapı kaldı, ne pencere kaldı. Bizler dükkânları kapatmak zorunda kaldık." diye konuştu.

"İnşallah durumumuz eskisi gibi olur"

Vahil Abbasi

İşlerinin durduğunu söyleyen Vahil Abbasi, "İşlerimiz azdır, eskisi gibi değil. Ağır hasarlı binaların yıkımına yavaş yavaş başladılar. İnşallah durumumuz eskisi gibi olur. " ifadelerini kullandı.

Eyhem El Musa

Eyhem El Musa ise bina yıkım çalışmalarının sürdüğünü fakat işlerinin büyük oranda azaldığını belirterek yıkım ve enkaz çalışmalarının bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir