• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Vanlı STK`lara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dermeklerden Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi, Rahmeteli Gıda Bankası, Van Köyleri Dayanışma Derneği, İkra-Der Van Şubesi yetkililerinden oluşan bir heyet; Vanlı STK`lardan Müstakil İş adamları Derneği Van Şubesi, İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği, Verenel Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi (Umut Işığı) ve Gökkuşağı Derneği yetkililerini ziyaret ederek hem bayramlarını tebrik etti hem de çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

İlk olarak MÜSİAD Van Şubesini ziyaret eden Peygamber Sevdalıları Platformu heyeti derneğin yetkilileri ile bayramlaştı. Burada kısa bir konuşma yapan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş, Ramazan ayının bir ticaret ayı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bizlere denilse ki İran tarafından mazot serbesttir. Ama bu 10 günlüğüne ya da 1 ay sürecek sonra kapanacak. Bizler nasıl da çalışırız değil mi? Ramazan ayı da aynen böyledir. Bizler nasıl ki orada daha fazla kar etmek için o sürenin bitmesini istemiyorsak aynen öyle de bu mübarek ayın içindeki bereketlerinden dolayı bitmesini de istememeliyiz."

Daha sonra İHH İnsanı Yardım Vakfı Van İl Temsilciliğini ziyaret eden heyeti burada Temsilciliğin yetkilisi İbrahim Çinkılıç karşıladı. Bir süre gündemdeki konularla ilgili bilgi alıverişinde bulunan yetkililer, özellikle Rojawa olayları ve Özgür-Der`e yönelen şiddet konusunda fikir teatisinde bulundu.

Buradaki bayramlaşmanın ardından Verenel Derneğine geçen heyet, burada dernek yetkilisi Lokman Özalp`tan çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Peygamber Sevdalıları heyeti sırasıyla İnsan Medeniyeti Hareketi (Umut Işığı) ve Gükkuşağı derneklerini de ziyaret etti.

Ziyaretler hakkında bilgi veren Van Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Başkanı Necip İlbay, zaman zaman gerçekleştirdikleri bu ve benzer ziyaretlerde, kentte faaliyette bulunan STK`lar ile fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. İlbay, ziyaretlerle İslami STK`lar arasındaki dayanışmayı artırmayı hedeflediklerini söyledi.
(Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir