• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
`Özgür Der`e yapılan saldırılar acziyetin itirafıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve Van şubelerine yapılan molotoflu saldırıları kınamak için basın açıklaması düzenleyen Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, BDP yönetiminin yaptıklarıyla çeliştiklerini söyledi.

Diyarbakır AZC Plaza önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Mustazaflar Cemiyeti başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Yoğun katılımın olduğu açıklamada sık sık tekbirler çekilirken yapılanlara karşı Özgür Der`in yalnız olmadığını ifade eden sloganlar atıldı.
 
Kısa açıklamalarda bulunan STK başkanları, "Van`da ve Diyarbakır`da yapılan saldırıyı kınadıklarını ve Özgür Der`in yanında olduklarını söylediler.

`Düzeysiz propaganda son hızıyla sürüyor`

Basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, "Batı Kürdistan`da PYD ile çeşitli direniş grupları arasında meydana gelen çatışmaları bahane ederek, Rojava`da Kürt halkına yönelik bir katliam olduğu ve bu katliama Suriye halkına yardım eden kuruluşların silah ve militan taşıdığı yönündeki düzeysiz propaganda son hızıyla sürüyor" dedi.

`BDP çifte standart içindedir`
BDP yönetimine de seslenmek istediğini belirten Koç, "Yıllarca demokrasi, insan hakları, düşünce özgürlüğü, örgütlenme hürriyeti diye bayraklaştırdığınız ilkeleriniz konusundaki bir çifte standart içindesiniz? Sizin gibi düşünmediğimiz için tabanınızın saldırılarına maruz kalmamızı haklı mı buluyorsunuz? Burnunuzun dibinde, Kürdistan`ın kalbinde `Halkınıza(!)` gerçekleştirilen bu saldırılar karşısında niye sessizsiniz? Ne oldu demokrasinize, insan haklarınıza? Sakın bizden bu konularda tutarlılık göstereceğinizi beklediğimizi sanmayın!" şeklinde konuşarak `kamuoyuna bu konularda aydınlatmak gibi bir `siyasi vazifeniz` var" ifadelerini kullandı.

`Mesut Barzani bile size inanmıyor`

Ayrıca PKK`ye seslenen Koç, " İddialarınızda haklıysanız niçin bunları ispat edecek bir tek gerçek resim karesi, bir tek video görüntüsü bile yayınlayamıyorsunuz? Niçin o bölgeye giden gazetecileri geri çeviriyorsunuz? Niçin Kürdistan bölgesel yönetimi lideri Mesut Barzani bile size inanmıyor? Madem haklısınız niçin elinizdeki devasa medya imkânlarıyla fikirlerimize yine fikirlerle cevap vermek yerine, iftira, hakaret, tehdit, kurşun ve Molotofla karşılık veriyorsunuz? Bu yaptığınız haksızlığın bir çeşit itirafı ve acizlik değil de nedir?" şeklinde ifade etti.

Koç son olarak, " Saldırılarınızla bizi susturamaz, gerçekleri örtemezsiniz. Bu tür tavırlar sadece acziyetinizin ve iddialarınızın altının boş olup tartışılmasından korktuğunuzun göstergesidir. Fırsat bulduğunuz zeminlerde nasıl bir ortam tesis etmeye niyetli olduğunuzu, zulüm ve propagandanıza boyun eğmeyen oluşumlara karşı nasıl canavarlaştığınızı bu halk görmekte" ifadelerini kaydetti.

Yapılan açıklamanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Yalçın/Sedat Kuşulay- İLKHA)
 
 
 
 
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir