• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Gazze, Erdoğan`ın Ziyaretini Coşkuyla Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, Başbakan Erdoğan`ın Gazze Şeridi`ni ziyaret etme niyetinde olduğu açıklamasını, memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

 

Ebu Zuhri, bu ziyaretin cesur ve ileri bir adım olacağını, Hamas Hareketi`ne uygulanan siyasi abluka duvarında büyük bir delik açacağını ifade etti.

 

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Gazze halkının büyük bir sevinçle tarihi bir olay kabul ettikleri bu ziyaretin gerçekleşmesini beklediğini kaydeden Ebu Zuhri, "Recep Tayyip Erdoğan`ın Gazze Şeridi`ni ziyaret etme arzusunu ilan etmesinden memnuniyet duyduk. Bu, Filistin demokrasisinin sonuçlarını inkâr eden uluslararası topluma da bir eleştiri mesajıdır. Ayrıca tüm Arap ve Müslüman yöneticilere Gazze`yi ziyaret etmeleri çağrısıdır. Bu ziyaret Gazze Şeridi`nin karşı karşıya olduğu soyutlama çabalarına ve baskılara karşı koymada büyük bir manevi destek olacaktır." dedi.

 

Hamas sözcüsü açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Biz, Türkiye-Filistin ilişkilerini ve Türkiye`nin Filistin davasına hizmette giderek büyüyen rolünü simgeleyen tarihi bir olay sayılacak böyle bir ziyareti coşkuyla bekliyoruz."

İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir