• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
EBS İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Duran, eğitim dönemini değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Bilal Duran, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Cuma günü nihayete erecek olan 2022-2023 eğitim dönemini değerlendirmek üzere Pendik'te basın mensupları ile bir araya geldi.

Önceki dönem EBS İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat Yavuz'un yapılan son olağan kurul ile genel sekreter olarak seçilmesinin ardından göreve başladığını hatırlatan Duran, dua ve destek talebinde bulunarak konuşmasına başladı.

"Deprem yaşandığında belki de eğitim öğretimi en son sıraya atma durumu ile karşı karşıya kaldık"

Eğitim-Bir-Sen 4 No'lu Şube Başkanı Bilal Duran

Türkiye'de eğitimi 6 Şubat depremleri öncesi ve sonrası olarak ayırmak gerektiğini belirten Duran, "Bütün yapılacak işlemler, çalışmalar 6 Şubat depremine göre şekillenerek bir süreç aldı. Deprem öncesinde Milli Eğitim ile alakalı yapılacak planlamalar deprem sonrasına kaymak zorunda kaldı. Doğal olarak Türkiye'nin ekonomi ile alakalı yükü o tarafa kayınca ister istemez eğitim yatırımlarının bir kısmı o tarafa doğru hareketlenmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalabildik. Ama bunların yanında 6 Şubat depremi sonrasında da eğitimle alakalı geldiğimiz noktada hakikaten o deprem yaşandığında belki de eğitim öğretimi en son sıraya atma durumu ile karşı karşıya kaldık. Çünkü insanların can güvenliği, barınması, gıdası vesaire bu süreçler varken açıkçası çok fazla eğitimi de kimse gündeme alma durumunda olmazdı. Bu anlamda deprem sonrası hayatın biraz normale dönmesi ile birlikte okulların, bölgedeki okulların açılması, diğer okullara gelen öğrencilerle alakalı sürecin tamamlanması gibi konular gündemimize gelmiş oldu. Deprem bölgesine giden biri olarak hakikaten çok büyük acılar, sıkıntılara şahit olduk. İnşallah bu sıkıntıları, acıları hep beraber atlatmış oluruz." dedi.

Yeni kurulan kabinede göreve yeni atanan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e başarılar dileyen Duran, "Geçtiğimiz 5 yıllık süreçte 2 farklı Milli Eğitim Bakanımızla yol yürüdük. Önceki kabinenin ilk bakanı Ziya Selçuk 3 yıl sonraki bakan Mahmut Özer 2 yıl bir süreç yürüttüler. Bu süreç iyisiyle kötüsüyle, tatlısıyla acısıyla tamamlanmış oldu. Geriye dönüp baktığımızda eleştireceğimiz birçok konu var, olumlu bulduğumuz konularda var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir