• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İnzar Turizm'in ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Covid-19 sonrasında tüm kısıtlamaların kalkmasıyla yeniden başlayan hac ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları, yıllar önce yaptıkları başvuru sonrasında gerçekleşen kura ile kendilerine hac çıkmasının ardından kutsal yolculuğa başladılar.

Türkiye'den kısa süre önce başlayan hac kafilelerinin ardından bu sene 3 farklı ilden onlarca hacı adayını kutsal topraklara yolcu edecek olan İnzar Turizm, 2023 yılının ilk hac kafilesini İstanbul Havalimanından uğurladı.

İnzar Turizm Operasyon Müdürü Ecir Kaya

"İnzar Turizm olarak bu sene 3 yerden uçak kaldırıyoruz"

Covid-19 sonrasında tüm sınırların kaldırıldığı ilk hac yılında yaptıkları organizasyon ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan İnzar Turizm Operasyon Müdürü Ecir Kaya, "Pandemi sebebiyle 2 yıl hacca gidilemedik. Geçen dene de sadece 65 yaş üstü hacılarımız gidebilmişti. Allah'a çok şükür ki pandemi sonrası bu engeller kalktı. Dünyanın her yerinden insanlar rahat bir şekilde Allah'ın beytine akın akın gitmeye başladılar. Biz de İnzar Turizm olarak bu sene 3 yerden uçak kaldırıyoruz. İlk uçağımız İstanbul'dan. İnşallah bu gece yola çıkıyoruz. Heyecanlıyız, hacı arkadaşlarımızla, ağabeylerimiz, ablalarımızla bu heyecanı yoğun bir şekilde yaşıyoruz. İkinci uçağımız yarın gündüz Şanlıurfa'dan olacak. Yine diğer uçağımız da yarın akşam Diyarbakır'dan hareket edecek." dedi.

Akif Yeşilbudak

"Efendimize gitmek çok güzel bir duygu"

2012 yılında umre yaptığını ve kutsal toprakları çok sevdiği için hac yapmak istediğini söyleyen Akif Yeşilbudak, "Hacca yazıldım ve rabbim bu sene nasip etti. O topraklara gitmek, efendimize gitmek çok güzel bir duygu. Rabbim bu güzel sevinci tüm Müslümanlara nasip etsin. Özellikle İnzar Turizm'e çok teşekkür ediyorum. Her konuda bize yardımcı oldular." diye konuştu.

Suphiye Rona Er

15 yıl önce kuraya yazılan ve ilk kez hacca gidecek olan Suphiye Rona Er, pandemi döneminde kendisine hac çıktığını ancak o dönemde kısıtlamalar sebebiyle gidemediğini, bu yıl gideceği için çok sevinçli olduğunu söyledi.

Medihe Tasan

10-15 yıl önce kuraya yazıldığını ve pandemi öncesinde kendisine hac çıktığını ancak gidemediğini belirten hacı adaylarından Medihe Tasan, hacca gideceği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Mehmet Kargın

"Tüm İslam âlemi ve insanlık için dua edeceğim"

Deprem bölgesi olan Malatya'dan gelen Mehmet Kargın, "Haccın ne olduğunu bildiğimiz, İslam'ı da yaşamaya gayret ettiğimiz ve ne yapmak için gittiğimi bildiğim için çok heyecanlıyım. Kul hakkı haricinde hiçbir şeyden korkmuyorum. Tüm İslam âlemi ve insanlık için, İslam'ı yaşayamayanla için dua edeceğim." şeklinde konuştu.

Mehmet Yerener

2010 yılında hac kurasına yazılan Mehmet Yerener, "14 yıl beklediğim için çok heyecanlıyım. 14 yıl sonra Allah kısmet etti ve gidiyorum. Rabbim kısmet etmeseydi gidemezdim. Tüm ümmet için dua edeceğim." dedi.

14 yıldır kura için yazıldığını hatırlatan Lamia Güneş, "Çok güzel bir duygu. Bu güne ulaşabileceğime inanmıyordum. Çok şükür Allah nasip etti. İnşallah tüm ümmete de nasip eder.  Allah içlerinde hac sevgisi olmayanlara da bu sevgiyi koysun ve onların da kutsal topraklara gitmesini naip etsin." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir