• DOLAR 32.282
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2428.856
  • ...
Umut Kervanı Kahramanmaraş'ta depremzedelere yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerinde en çok yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş'ta yaraların sarılma çalışmaları devam ediyor.

Depremin ilk gününden itibaren sahada olan ve depremzedelere başta sıcak aş hizmeti olmak üzere diğer ihtiyaçların karşılanması noktasında sürekli depremzedelerin yanında olan Umut Kervanı, depremzedelerin konteyner kent ve çadır kentlere yerleşmesinin ardından başlattığı gıda yardımı desteğini sürdürüyor.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, beraberinde Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Umut Kervanı 2'nci Bölge Koordinatörü Mehmet Faik Doğan, depremzedeleri ziyaret ederek gıda yardımında bulundu.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran yaptığı açıklamada, "Depremin ilk gününden beri yardım çalışmalarımız devam ediyor, şuanda buradaki çadırlarda kalan kardeşlerimizin eksikleri için geldik, kahvaltılık, gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılamak için burada bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kardeşlerimizin eksikleri için buradayız"

Deprem bölgesindeki çadır kentlerde yardımların devam ettiğini ifade eden Kurtaran, "Umut Kervanı Vakfı olarak merkezdeki kardeşlerimizle beraber deprem bölgesini ziyaret ettik. Kahramanmaraş'ta depremin ilk gününden itibaren yardım çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle bu bölgede çadır kentlerde kalan depremzede kardeşlerimize gıda yardımlarımız devam ediyor. Ramazan ayı boyunca sahur ve iftarda yardımlarımız devam etti. Şu anda buradaki çadırlarda kalan kardeşlerimizin eksikleri için geldik, kahvaltılık, gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılamak için burada bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

"Kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olacağız"

Depremzede kardeşlerimizin yaraları sarılana kadar deprem bölgesinde bulunacaklarını belirten Kurtaran, "Umut Kervanı Vakfı olarak buradaki kardeşlerimizin yaraları sarılıncaya kadar buradaki kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olacağız ve yardımlarımız devam edecek. Kurban bayramı yaklaştı biliyorsunuz, biz de kurban bayramını burada aynı şekilde hayırseverlerimizin vekâletlerini yerine getirerek o kurban etlerini buradaki depremzede kardeşlerimize ulaştıracağız." diye konuştu.

"Hayırseverler bizleri yalnız bırakmasınlar"

Kurban bayramı yaklaşırken hayırseverlere seslenen Kurtaran, "Hayırseverlerimize seslenmek istiyoruz. Bu konuda bizleri yalnız bırakmasınlar. Hayırseverlerin kurban vekâletlerini deprem bölgesinde yerine getirerek İnşallah bizleri vekil tayin etsinler ve bizlere vekâletlerini ulaştırsınlar. İnşallah bizler de yardımlarını en güzel şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım. Allah şimdiden yardım yapanlardan razı olsun." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir