• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistin: Siyonistlerin göç uygulaması savaş suçu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs İşleri Bakanlığından, siyonistlerin işgali altındaki Kudüs'te Filistinli bir aileyi 50 yıldır yaşadığı evden çıkarma kararına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Sub Leben ailesinin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde (Bab el-Amud Mahallesi'nde) yer alan Akabe el-Halidiyye'deki evlerinden zorla çıkarılması, yargı ve Yahudi yerleşim grupları dahil her düzeydeki işgal gücünün katıldığı bir savaş suçu teşkil ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Nura Gays Sub Leben ve Mustafa Sub Leben çiftinin 1953'ten beri bu evde ikamet ettiği vurgulanan açıklamada, "45 yıldır süren provokasyon, rahatsız etme ve saldırıların ardından evin tahliye edilme kararı, uluslararası hukukun yasakladığı zorunlu göçten farksızdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklama, şu şekilde devam etti:

"Tehlikeli yerinden etme kararı, işgalcilerin ve yerleşimci grupların, herkesin bildiği amaçları doğrultusunda Eski Şehir'de, Silvan'da özellikle Mescid-i Aksa civarındaki Filistinlilere ait en fazla evi ele geçirme girişimleri bağlamında alındı.

Zorunlu göç kararı, işgalcilerin uyguladığı apartheid rejimi kapsamında Filistinlilerin göç ettirilmesini hedefliyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir