• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Deprem psikolojisinden kurtulmak için...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ağır tahribatın oluştuğu Malatya’da yaralar sarılmaya devam ediliyor. Kuşkusuz depremden en çok etkilenen kesim ise gençler ve çocuklar oldu. Konteyner kent ve çadır kentlerde, uzmanlar tarafından psikososyal destek sağlanırken, özel yetenek sınavına girecek olan gençler ise hem deprem psikolojinden kurtulmak hem de kendilerini geliştirmek için Battalgazi Belediyesi tarafından açılan resim kursuna gidiyor.

Deprem bölgesi Malatya’da gençlerin gireceği sınavlarda başarı göstermelerine destek olmak için sınav setleri hediye edip psikodestek anlamında gençler için birçok projeye öncülük eden Battalgazi Belediyesi tarafından, gençlere özel yetenek sınavında kolaylık sağlaması amacıyla açılan resim kursunda dersler başladı.

Katılımın ücretsiz olduğu ve uzman öğreticiler tarafından verilen eğitimde kursiyerler desen, imgesel, perspektif, karakalem dersleriyle özel yetenek sınavına hazırlanırken deprem psikolojisinden de uzaklaşıyor.

Ağırlıklı olarak liselerin ve üniversitelerin resim bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin katılım sağladığı kursta, 6 Şubat’ta yaşanılan asrın felaketi sonrasında deprem sürecinin psikolojisini sanat ile atmak isteyenler de kursta eğitim alıyor.

Yoğun katılımın olduğu kursu ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, deprem sonrasında gençlerin talebi üzerine kursun açıldığını ifade etti.

Gençleri zorlu süreçlerde yalnız bırakmadıklarını söyleyen Başkan Güder, "Deprem sonrasında gençlerimiz yaşadıkları psikolojiyi üzerlerinden atıp derslerine adapte olsunlar diye çeşitli faaliyetler yapıyoruz ve sınavlar öncesinde destek için sınav setleri hediye ediyoruz. Sürekli gençlerimizle birlikte olup onları sınava hazırlıyoruz. Özellikle deprem sonrasında gençlerimiz bize ulaşarak özel yetenek sınavlarına gireceklerini ve açık kurs olmadığı için bu sınavlara hazırlanamadıklarını ifade ettiler. Bizler de bu talep sonrasında resim kursu açılması talimatını verdik. Kursumuz da başladı ve gençlerimiz burada alacakları eğitimle liselerin ve üniversitelerin resim bölümlerine girebilecekler. Tabi sadece kursumuzdan öğrencilerimiz, gençlerimiz değil deprem psikolojisinden sanatla uzaklaşmak isteyenlerin de faydalanmasını istedik. Kursu ziyaret ettiğimizde de görüyoruz ki yoğun bir ilgi var. Hobi olarak gelmek isteyenler, kendisini geliştirmek isteyenler, sınavlara hazırlananlar herkes bir arada uzman hocalarımızdan eğitim alıyor. Bu süreçte insanımızı yalnız bırakmayacak ve bu tarz faaliyetlerimize devam edeceğiz." dedi. 

Resim kursuna katılan gençler ise hem deprem psikolojisinden kurtulmak hem de yeni şeyler öğrenmek için geldiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Battalgazi Belediyesi Hizmet Binasında verilen Resim Kursunda haftanın 5 günü eğitim veriliyor. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir