• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
13'üncü İmam Hatip Spor Oyunları'nın ödül töreni gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'daki 300 okuldan 4 binin üzerinde gencin katıldığı 13'üncü İmam Hatip Spor Oyunları sona erdi. 9 ayrı dalda arkadaşlarıyla yarışarak derece kazanan gençler, yapılan törende ödüllerin sahibi oldu.

13'üncü İmam Hatip Spor Oyunları Ödül Töreni; Ahmet Cömert Spor Salonu'nda sporcular, aileleri, spor camiasından önemli isimlerin katılımıyla yapıldı. Törende ferdi ve takım sporlarında tüm dallarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Akif Kızılcaoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende ilk olarak basketbol gösterisi sunuldu. Protokol konuşmalarının ardından ise dereceye giren sporculara ve takımlara, ödülleri ve kupaları takdim edildi.

"Spor birleştirici gücümüz"

Programda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, bir işin kıymetinin sürdürülebilir olmasından, başarılı olmasının da arkasındaki güçten kaynaklandığını belirterek, "İmam hatip öğrencilerimizin sporla, kültürle ve sanatla buluşması geleceğimiz açısından son derece önemli. Biz sporun bir eğitim olduğuna, spor yapan gencin sporun disiplinini hayatın tüm alanlarında uygulayacağına inanıyoruz. Spor aynı bir güvenlik aracıdır. Spor yapan gencin sosyal çevresinde oluşacak olumsuzluklardan da arınacağını düşünüyoruz. Sporun en önemli olgusunun da birleştirici gücü olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

"Birlikte aynı mesajları vermeliyiz"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise yeni yüzyılın yapılandırılmasında gençlerin en büyük rolü alacağını söyleyerek, "Bir çocuğu geleceğe hazırlamak için bir köy gerekir denilir. Bu çevreyi oluşturmak için birlikte aynı mesajları vermeliyiz. Çocuklarımızın yetişmesini sadece öğretmenlerimizden, sadece aileden beklemek mümkün değil. Doğru rol modelleri göstererek, pekiştirerek, onları güzel yarınlara hazırlamamız gerekiyor. Bu çerçevede yapılan organizasyonun çok değerli olduğuna inanıyorum. Çalışma içerisinde yer alan imam hatip okullarımız, müdürlerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimiz, gençlerimizin yarınlara hazırlanmasına büyük katkı verdiler. Elleriniz, yüreğiniz dert görmesin." şeklinde konuştu.  

"Gelecek sermayemiz sizsiniz"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ise sivil toplum kuruluşlarına gençlere yaptığı katkılar noktasında her zaman destek vermeye hazır olduklarını aktararak gençlere seslendiği konuşmasında, "Gelecek sermayemiz sizsiniz. Bu Türkiye yüzyılında göreceksiniz ki her alanda ilk üçte gençlerimiz, başarılarımız olacak. Bunu savunma sanayi ve farklı alanlarda gördük. Önümüzdeki yıllarda da Türkiye büyük başarılara imza atacak. Bunda sizlerin payı, eserleri ve dereceleri olacak. Hepinizi bu duygularla tebrik ediyorum, bugün burada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

"Bugün okullarımız arasında 8 öğrenciden biri imam hatipli"

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan ise yaptığı konuşmada, "Bugün sahne sizin gençler, şimdi başarılarınızla gurur duyma zamanı. İnşallah, İmam Hatip Spor Oyunlarımızı seneye çok daha büyük bir katılımla gerçekleştireceğiz. Branşlarımızı genişleteceğiz, İstanbul yanında diğer illerin de eklenmesiyle turnuvayı Türkiye geneline yayacağız. Bugün okullarımız arasında 8 öğrenciden biri imam hatipli. İstiyoruz ki olimpiyatlarda da 8 ödülden birini siz alın. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Öncü olmak, kendinizi sürekli geliştirmek demektir"

Öncü Spor Başkanı Hüseyin Kara da yaptığı konuşmada gençlere seslenerek, "Öncü olmak, kendinizi sürekli geliştirmek demektir. Sizlerden, sadece spor alanında değil, akademik başarılarınızla da öncü olmanızı bekliyoruz” dedi.

Sporun, insanları bir araya getiren ve kardeşlik duygularını pekiştiren bir araç olduğunu kaydeden Kara sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle İmam Hatip Spor Oyunlarımız, sadece spor müsabakalarının yapıldığı bir etkinlik değil, aynı zamanda dostlukların, kardeşliklerin ve dayanışmanın da pekiştiği bir platformdur. Sevgili gençlerimiz, sizler, bu turnuvada sporun ruhunu en iyi şekilde temsil ettiniz. Hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Sizlerin cesareti, özverisi ve en önemlisi yeteneği bizi umutlandırıyor. Çünkü biliyoruz ki bu salonda geleceğin milli sporcuları bulunuyor." diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir