• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Londra’da Mısır`daki darbe protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İngiltere`nin başkenti Londra’nın en işlek merkezlerinden Oxford Street caddesinde yüzlerce Mursi taraftarı, Mısır’daki askeri darbeyi ve geçici hükümeti protesto etti.



Londra genelinden gelen birçok gösterici, dün yapılan gösteride, ellerinde pankartlar ile sessiz bir şekilde Mısır’daki darbeyi protesto etti. Farklı kesimlerden gelen göstericiler, darbeyi İngiliz halkına duyurmak istediklerini belirtti. "Biz sadece rakam değiliz" sloganları atan Mısırlı göstericiler, böyle bir sloganla halka seslerini ve endişelerini anlatmak istediklerini ifade ettiler.



British Egyptians 4 Democracy (BE4D) örgütü üyelerinden Ala Mohammed, "Türkiye halkına teşekkür ediyoruz. Baştan beri bizimle beraber oldular. Türkiye halkı sonuna kadar bizle beraber olmasını istiyoruz. Mısırlıların rüyası gerçekleşene kadar. Mısır’da demokrasi oluşana kadar bizimle olmalarını istiyoruz." dedi.



Başka bir gösterici Nasrallah Süleyman ise "Kendi gözlerimle gördüm, hava alanına gittiğimde havaalanı değil sanki bir askeri kışlaydı. Silahlı polisler ve askerler her yerdeydi.” şeklinde konuştu.



8 yasındaki Yusuf Abdalla ise "Mursi’yi geri istiyoruz. Ona bir şey olmasını istemiyoruz. Onun canlı bir şekilde geri gelmesini istiyoruz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir