• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Güneş Arabası SAGUAR 2, Görücüye Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAKARYA -SAÜ`den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sakarya Üniversitesi`nin ulusal ve uluslar arası alanda birçok başarı elde ettiği güneş arabası SAGUAR`ın son serisi SAGUAR 2, 22 Temmuz Cuma günü, İstanbul Haliç ve Kongre Merkezi`nde düzenlenecek toplantı ile basına tanıtılacak. SAGUAR 2 ile 25-26 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Park Formula 1 Pisti`nde test ve gösteri turu gerçekleştirilecek. Karbon fiber kabuk ve şasesi ile toplam ağırlığı 168 kilo olan SAGUAR 2, yüzde 24 verimli güneş paneli ile saatte 140 km hıza ulaşabiliyor ve güneş olmadan 7 saat seyahat edebiliyor. 8 yıllık emeklerin sonucu olarak ortaya çıkan SAGUAR 2, 16-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan `World Solar Challenge 2011` yarışına katılacak.


Güneş enerjisi ile çalışan arabalara yönelik düzenlenen en büyük yarış olma özelliğini taşıyan Solar Challenge, 1987 yılından beri düzenleniyor. MIT, Standford, Cambridge, TU Delft, Michigan gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinin katıldığı yarış Avustralya kıtasında 6 gün sürecek. Dünyanın dört bir yanından öğrenciler trafiğe açık 3 bin 21 kilometrelik parkuru en önde tamamlamak için mücadele verecek.


SAITEM ekibinin başkanı Mehmet Burak Mısırlı, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, SAGUAR 2 isimli güneş arabasının 40 kişilik bir ekip tarafından 450 bin liraya mal edildiğini söyledi. `World Solar Challenge 2011` yarışında şampiyonluğu hedeflediklerini kaydeden Mısırlı, "Avustralya`daki bu yarışa dünyanın en büyük üniversiteleri katılıyor. Biz de yeni güneş arabamızla bu yarışa katılacağız. Hedefimiz şampiyonluk. 2009 yılında da bu yarışa katıldık. Kendi kategorimizde dünya dokuzuncusu olduk. Bu sene daha tecrübeliyiz. Arabamız 2009`a göre çok çok daha iyi. Bu yüzden de şampiyonluğu hedefliyoruz." dedi.


Aracın güneşsiz yağmurlu bir havada 75 kilometre hızla 7 saat kesintisiz seyahat edilebildiğini anlatan Mısırlı, "Aracın hızı 140 kilometreye ulaşıyor. Sadece güneş enerjisi ile hareket ediyor. Bataryaları var. Bu nedenle geceleri de hareket edebiliyor. Güneş olmadığı zaman yağmurlu havada 7 saat kesintisiz seyahat edebiliyor. Ortalama 75 kilometre hızla 7 saat gidebiliyorsunuz" bilgilerini aktardı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir