• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İtalya Müslümanları kısıtlayacak karar teklifini tartışıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Beyazçiçek

Söz konusu teklif, İtalyan anayasasının, Katolik olmayan her türlü din ve mezhebin İtalyan devletiyle ilişkilerini düzenleyen bir anlaşması olması gerektiğine ilişkin maddesine atıfla; resmi düzeyde devletle anlaşması bulunmayan dinin, ibadethanelerine daha fazla kısıtlama getirmeyi amaçlıyor.

İtalya'da devletle herhangi bir anlaşması olmayan dinlerden biri de İslam olduğu için, yasa teklifinin özellikle Müslümanları etkileyeceği, çünkü endüstriyel hangar, garaj ve depolar ile bazı özel mülk dükkanların, cami ya da mescide dönüştürülerek ibadethane olarak kullanılmasını yasaklamayı öngördüğü ifade ediliyor.

Yaklaşık 2,8 milyon Müslüman nüfusu bulunan İtalya’da Müslüman toplulukları ve muhalefetteki sol partiler, söz konusu kanun teklifine tepki gösterdi.

Haberlerde, meclis çevre komisyonunda yer alan muhalefet partilerinden merkez soldan Demokratik Parti (PD), Yeşil ve Sol İttifak ile Eylem partilerinin teklife muhalif olduklarını belirttikleri ve ayrıca incelemek için de ek süre talep ettikleri aktarıldı.

Yeşil ve Sol İttifak'ın, Temsilciler Meclisi Başkanı Lorenzo Fontana'ya söz konusu yasa teklifine anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle müdahale etme çağrısında bulunduğu basına yansıdı.

Haberlerde, Müslüman toplulukların "ayrımcı" olarak niteledikleri kanun teklifi için "İtalya’da İslam'ı marjinalleştirmeye yönelik anayasaya aykırı bir girişim" değerlendirmesinde bulunduğu kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir