• DOLAR 32.368
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2402.627
  • ...
İngiltere'den 16 milyon sterlin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiliz Dışişlerinden yapılan açıklamada, 32 bini yıkılan Kahovka Barajı'nın etkilediği alanda olmak üzere, yaklaşık 42 bin kişiye destek olmak için 16 milyon sterlinlik insani yardım gönderileceği kaydedildi.

Daha önce barajın yıkıldığı Herson'a İngiltere tarafından 220 milyon sterlinlik insani yardım yapıldığı hatırlatılan açıklamada, iki adet gelişmiş özelliklere sahip kurtarma botunun da bölgeye yollandığı ifade edildi.

Söz konusu 16 milyon sterlinlik yardımın halihazırda bölgede yürütülen çalışmalara harcanacağı belirtilen açıklamada, yardımın barınaklar, temel ihtiyaçlar, sel ve çatışmalar nedeniyle yerinden edilenler için kullanılacağı vurgulandı.

Açıklamada, "Acil kurtarma çalışmaları dışında bu yardım sudan kaynaklanacak enfeksiyon hastalıklarıyla mücadelede, geçim kaynaklarını yitirenlere yardımda ve kara mayınlarının etkileriyle mücadelede kullanılacak. Yardımın 10 milyon sterlini Uluslararası Kızılhaç Örgütüne, 5 milyon sterlini Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisine, 1 milyon sterlini ise Uluslararası Göç Örgütüne yapılacak" ifadeleri yer aldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir