• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Mısır Cuntası Meydanlara Müdahale Edemedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Cunta yönetimi, Rabiatul Adeviyye ve Nahda Meydanları`ndaki darbe karşıtı göstericilerin dağıtılması konusunda çelişkili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Ramazan ayının son günlerinde, meydanların bayramdan sonra boşaltılacağı açıklanmıştı. Ardından ülkenin cunta tarafından atanan başbakan Hazım Biblavi kamuoyuna eylemciler için ek bir süre verildiğini duyurdu.

Dün yapılan açıklamalarda ise Pazartesi sabahı müdahale edileceği belirtildi. İki meydana da 6 saatlik bir müdahale yapılacağı ve meydanların tamamen boşaltılacağı da konuşulmaktaydı. Ancak, bu sabah da beklenen müdahale yapılmadı. Meydanlara su ve göz yaşartıcı bomba ile müdahale edileceği söylenmişti. Özellikle de fulul olarak ifade edilen Mübarek yanlıları cunta yönetimi ve güvenlik güçlerini kuvvet kullanma konusunda teşvik ediyor. Ancak askeri yönetim tepkilerin daha da artması ve eylem yapılan meydanların çoğalması ihtimalinden endişe ediyor.

Bugün itibariyle daha farklı yöntemlerden bahsediliyor. En son öneri ise, iki meydanın da yavaş yavaş boşaltılması şeklinde. İki meydanın da zırhlı araçlarla kapatılacağı, içeri kimsenin alınmayacağı, dışarı çıkanların ise tutuklanacağı söyleniyor.

Öte yandan, cunta yönetiminin Müslüman Kardeşler`e Muhammed Mursi ve Hayrat Şatır`ın hapsinin devam etmesi karşılığında, Hürriyet ve Adalet Partisi`nin siyasi hayatına devam edeceğinin garantisi verildiği ancak İhvan`ın bu öneriyi reddettiği iddia edildi.

Rabia`tul Adeviyye ve Nahda Meydanlarında, eşleri ve çocuklarıyla birlikte 44 gündür eylem yapan Mursi destekçileri ve darbe karşıtları ise sonuna kadar direnmekte kararlı. Eylemciler, Mursi dönene kadar eyleme devam edeceklerini belirtiyor.

İslam Osmanoğlu/ Dünya Bülteni - Kahire

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir