• DOLAR 32.211
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2404.648
  • ...
Ali Erbaş'tan Kurban hisselerine yönelik açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, din hizmetleri müşavirleri ve ataşeleri ile çevrim içi düzenlenen 2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Yurt Dışı Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) yeryüzünde iyiliğin sembolü haline geldiğini belirten Erbaş, vakfın gerçekleştirdiği en önemli hizmetlerden birinin vekaletle kurban organizasyonu olduğunu vurguladı.

Kurban ibadetini insanlık için bir iyilik eline dönüştürmeye gayret ettiklerini ifade eden Erbaş, "Başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere ülkemizin diğer bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerinin ve 49 ülkedeki mazlum, mağdur ve muhtaçların bir nebze de olsa yüzünü güldürebiliriz. Geçmiş yıllarda 149 kadar ülkeye ulaşmıştık. Bu sene yurt dışındaki ülkeleri 49 ülke şeklinde planladık. Yurt içinde bütün illerimizde olmakla, deprem bölgesine daha çok ağırlık vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Erbaş, vekaletle kurban kesim hazırlıklarının büyük titizlikle devam ettiğini açıklayarak, "Vekaletle kurban organizasyonu kapsamında bu sene yurt içinde 100 bin hisse, yurt dışında da 50'ye yakın ülkede 249 bölgede 450 bin hisse olmak üzere, toplam 550 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir