• DOLAR 34.586
  • EURO 36.343
  • ALTIN 2918.479
  • ...
Adana'da karpuz hasadı sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülke genelinde üretilen 4 milyon ton karpuzun yüzde 21’ini karşılayan kentte, karpuz hasadı, deniz kıyısındaki Karataş ilçesi Kapı Mahallesi'nde sürüyor.

Havaların ısınmasıyla kentte 80 bin dekarda ekimi yapılan tescilli lezzet karpuzun hasadı artarak tezgâhlarda ve sofrada yerini almaya başladı.

Kentte yaklaşık 15 gün önce başlayan karpuz hasadı eylülün sonuna kadar sürüyor.

Karpuzda yaklaşık 550 bin ton rekolte beklenirken, sıcaklığa paralel olarak tescilli lezzete talebin de artacağı düşünülüyor.

"45 gün çalışıp Adana sezonunu kapatıyoruz"

Ömer Ateş

Şanlıurfa'dan Adana’ya çalışmak için gelen Ömer Ateş, "Yaklaşık 15-20 gündür hasat işimiz başladı. Şu an çalışıyoruz, sizin de gördüğünüz gibi arkada arkamızda arkadaşlar çalışıyorlar. Arkadaşlarla 15-20 kişi geliyoruz. Sezonluk iş olduğu için iki ay, 45 gün çalışıp Adana sezonunu kapatıyoruz. Ondan sonra Konya, Niğde ve başka yerlere gidiyoruz." dedi.

"Karpuz maşallah verimli"

Karpuz hasadının bereketli geçtiğini ve çalışma mesailerinin değişiklik gösterdiğini belirten Ateş, "Eğer fiyatlarda iyiyse karpuzun kendisi güzel, karpuz maşallah verimli eğer fiyatlarda iyi olursa inşallah çiftçi için de iyi olur. Belli bir çalışma saatimiz yok. Kamyon sayısına göre değişiyor. Bazen iş verenimiz: 'Yarın kamyonumuz ve işimiz çok, 15-20 kamyonumuz var' derse, biz de yaklaşık 25-30 kişiyiz, adam başı  1-2 kamyona yakın yüklüyoruz. Bazen sabah saat dörtte Adana’dan çıkıp ilçelerine gelip çalışıyoruz. Bizimki yevmiye hesabı değil, kamyon hesabı olduğu için ne kadar çabuk bitirirsek evimize o kadar çabuk dönüyoruz. Bazen saat altıda, yedide bazen de öğlen gidiyoruz. Belli olmuyor karpuzun toplamanın saati yok." diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir