• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Tehlikeli ve yasak olan bölgelerde kesinlikle suya girilmemeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havların ısınmasıyla birlikte, halkın başta gelen etkinliklerden birisi suya girerek serinlemek oluyor.

Sıcaklık seviyesinin yüksek olduğu bölgelerde özellikle nehir ve göletlerde yaşanabilecek boğulma vakalarına karşı dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili uyarılarda bulunan Yüzme Antrönörü Ahmet Pözüt, yüzme bilinse dahi tehlikeli ve yasak olan yerlerden uzak durulması uyarısında bulundu.

"Yüzme bilmeyen hiçbir şekilde suya girmemeli"

Yüzme Antrönürü Ahmet Pözüt

Serinlemek için gölet ve nehirlerde yüzenlere tavsiyelerde bulunan Pözüt, "Boğulma; Suya battıktan sonra nefessiz kalmak sonucu gerçekleşen Ölüm olarak tanımlanır. Boğulma vakaları, Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünya çapında önlenebilir yaralanmalar içinde ölüme götüren ve sebep olan üçüncü nedendir. Suda boğulma vakaları önlenebilir ve ölüme sebep olan faktörler arasında ciddi bir sorundur. Boğulma genellikle hızlı ve sessiz bir şekilde gerçekleşir. Bölgemizde sıcaklık farklarının yüksek olmasından dolayı İnsanlarımızın serinlemek amacıyla gölet ve nehir kenarlarında suya girmektedir ve ciddi tehlike oluşturmaktadır. Gölet ve nehir kenarlarında tehlikeli ve yasak olan bölgelerde kesinlikle suya girilmemesi konusunda uyarıyoruz. Yüzme hayati bir dal ve spordur. Bölgemizde faaliyet gösteren kum ocaklarının çalışma alanlarında artezyen kuyular oluşmakta özellikle bu ve benzeri alanlardan uzak durmamız gerekiyor. Akan su, akmayan ve duran suya göre daha az tehlikelidir. Akan suda insan bedenini yukarıya kaldırma özelliği var ama duran suda dibe çekme özelliği var. Yüzme bilmeyen bir insanın kesinlikle tek başına hiçbir şekilde suya girmemesi gerektiğini ifade ediyoruz. Kişi yüzme bilmiyorsa simit veya benzeri araçlarla da suya girmemesini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Açılan yüzme kurslarında binlerce çocuğa eğitim verdiklerini belirten Pözüt, "Gençlik Spor bakanlığı ve Cizre Kaymakamlığının ortak projesi yüzüne bilmeyen kalmasın kurslarını açtık. Geçen yıl yaklaşık 6 bin öğrencimize yüzme eğitimi vermiş bulunmaktayız. Bu seneki hedefimiz bu sayıyı 2 katına çıkarmak ve olabildiğince boğulma vakalarının önlenmesi için elimizden gelen gayreti göstermektir. Bunun dışında yüzmede performans olarak iyi ve nitelikli olarak gördüğümüz sporcularımızı geliştirmeye yönelik ekstra antrenmanlar yaptırıp, performans sporcusu olarak bölge müsabakalarına ve Türkiye şampiyonlarına hazırlamak niyetindeyiz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir