• DOLAR 32.202
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2416.219
  • ...
Rusya'dan Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tolyatti-Odessa amonyak boru hattının Harkov bölgesindeki Masyutovka bölümüne geçtiğimiz pazartesi günü saldırı düzenlenmesinin ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov açıklamalarda bulundu.

Peskov, bu saldırının Tahıl Anlaşması’nın yenilenmesini olumsuz etkileyebileceğini söyleyerek, "Oradaki yıkımın sonuçlarını bilmiyoruz. Ukrayna tarafının bu noktada ne yapacağını da bilmiyoruz. Bizi ilgilendiren kısmı (Tahıl Anlaşmasının) ayrılmaz bir parçası olduğudur. Bu yüzden bu, anlaşmanın uzatılması açısından başka bir sorun” açıklamasını yaptı.

Nova Kakhovka Barajı'na yapılan saldırıdan Rusya'nın sorumlu tutulmasına tepki gösteren Peskov, "Bunları (suçlamaları) şiddetle reddediyoruz. Kiev rejiminin talimatıyla kasıtlı bir sabotaj olduğunu tekrarlıyoruz. Kiev bu saldırının sorumluluğunu üstlenmelidir" ifadelerine yer verdi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na su baskınlarında mahsur kalan halka yardım edilmesi için talimat verildiğini belirten Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bölgedeki kurtarma operasyonlarını yakından takip ettiğini ifade etti. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir