• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
AB ülkeleri "yeni göç ve iltica kuralları" gündemiyle Lüksemburg'da toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB, 2015'teki göç krizinden bu yana göçmenlerin, üye ülkeler arasında nasıl dağıtılacağı ve iltica başvuruları reddedilenlerin nasıl geri gönderileceğine çözüm arıyor.

AB Komisyonu'nun bu hedefle hazırladığı bir dizi yasa teklifi, yol haritası ve tavsiyelerden oluşan "göç ve iltica paketi", üye ülkelerin farklı tutumları nedeniyle kabul edilemedi.

Geçen sene Fransa'nın AB Dönem Başkanlığı süresince, paket üzerinde ilerleme sağlanabilmesi için "adım adım yaklaşımı"nı benimsemesi üzerine, AB'nin dış sınırlarını güçlendirilmesi ve üye ülkeler arasında dayanışma mekanizması kurulması olmak üzere paketteki 2 unsurla ilgili ilerleme sağlandı.

İçişleri bakanlarının Lüksemburg'da yarın başlayıp 2 gün sürecek toplantısında bu 2 konuda uzlaşmaya varması hedefleniyor.

Dayanışma mekanizması kapsamında diğerlerine nispeten az sığınmacı kabul eden ülkeler ise mali yardım ve personelle destek verecek.

AB içerisinde yılda 30 bin mültecinin yerleştirileceği, göçmenleri kabul etmeyi reddeden bir ülkenin mülteci başına 22 bin euro ödeyeceği zikredilse de bu konu üzerinde anlaşmaya varılmış değil.

2022, "AB'nin göç krizinden bu yana görülmemiş düzeyde düzensiz göç aldığı yıl" olarak kayıtlara geçmişti. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir