• DOLAR 32.254
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2480.851
  • ...
Kudüs direnişinin sembol isimlerinden Fevzi El Cüneydi, gençlerin maruz kaldığı sıkıntıları anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mavi Marmara'nın 13'üncü yıldönümü münasebetiyle Mavi Marmara Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Fevzi El Cüneydi (22), henüz 16 yaşındayken gözlatına alındığı o günü ve Filisti nli gençlerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunları İLKHA muhabirine anlattı.

Filistin'in El Halil kentinde doğduğunu belirten Cüneydi, "Hapse girdiğimde 16 yaşındaydım. O vakit El Halil'de işgal güçlerine karşı gösteriler yapılıyordu. Gösterilerin yapıldığı yerden geçtiğim sırada gözaltına alındım. Bu tarz saldırılar ve tutuklamalar herhangi bir Filistinli için sıradanlaşmış durumda. O yüzden beklemediğim bir şey değildi aslında." dedi.

"Okula gitmek isteyen çocuklar bile yollarda darp ediliyor"

Filistinli gençlerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları sorunlara da değinen Cüneydi, "Filistinlilerin yaşantısı günlük rutin bir şekilde devam ediyor. Ancak saldırılar olduğunda günlük işlerinde çok büyük sıkıntılar maruz kalıyorlar. Özellikle gençler ve çocuklar bundan daha çok etkileniyor, istedikleri yapamıyorlar. Yaptıkları esnada ise işgal güçleri tarafından engelleniyorlar. Hatta okullarına gitmek isteyen çocuklar bile yollarda işgal güçleri tarafından darp ediliyor, kimi zaman da tutuklanıyorlar." diye konuştu.

Fevzi El Cüneydi

Filistin'de gençlerin Kudüs'ün özgürlüğü konusundaki umutlarını yitirmediklerini belirten Cüneydi, Kur'an-ı Kerim'de de ifade edildiği gibi Siyonistlerin kaybedeceğini, Filistinli gençlerin dedelerinden aldıkları mirasa sahip çıkacaklarını vurguladı.

"Türkiye'nin Filistin'e olan desteği, duruşunu, Mescid-i Aksa'ya olan önceliği unutulmamalı"

Filistin davasına sahip çıkılması adına genel anlamda Arap ülkelerinden yeteri kadar destek görmediklerini aktaran Cüneydi, "Arap ülkeleri sadece siyasi emellerine göre hareket ediyorlar. Ancak Cezayir, Tunus, Mısır, Suudi Arabistan, Afrika ve diğer Arap halklarınızdan ciddi destek görüyoruz. Filistin meselesine önem veriyorlar. Tabi Türkiye'nin Filistin'e olan desteğini, duruşunu, Mescid-i Aksa'ya olan önceliğini unutmamak lazım. Aynı şekilde Filistin halkına yardım etmek için yola koyulan ve işgal güçlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara'yı da unutmamak gerekir." şeklinde konuştu.

"Mescid-i Aksa meselesi sadece Filistin halkının meselesi değil tüm Müslümanlarınmeselesidir"

Cüneydi, "Filistin halkı dünya Müslümanlarının Mescid-i Aksa meselesine önem vermelerini istiyor. Çünkü Mescid-i Aksa meselesi sadece Filistin halkının meselesi değil tüm Müslümanların ortak meselesidir. Bu meseleyi her şeyin üstünde tutmalıyız." dedi.

Farklı ülkelerde yaşayan Filistinli gençlerin de ülkelerine dönüp mücadele etmek istediklerini belirten Cüneydi, tüm Filistinlilerin ortak hedefinin ülkelerine, vatanlarına geri dönerek mücadele etmek olduğunu ancak Siyonistlerin buna engel olduğunu kaydetti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir