• DOLAR 32.596
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2435.812
  • ...
15 yıllık hasretleri sona erdi: Midyatlı hacı adayları dualarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat ilçesinde 15 yılı bulan hasretleri sona eren hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı. 

Midyat İlçe Müftülüğü kurada isimleri çıkan 63 hacı adayını uğurlama programı düzenledi. 

Hacı Kasım Altunkaya camisinde düzenlenen programda İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz dua ederek, hacı adaylarını tebrik etti. 

Yakınlarının da katıldığı programda hacı adayları duygulu anlar yaşadı.  
 
Duygularını İLKHA muhabiriyle paylaşan hacı adayları, isimlerinin çıkması için 15 yıl kadar beklediklerini, hasretlerinin sona ermesinden dolayı çok mutlu olduklarının ifade ettiler. 

Seyfettin Harman
 
Kafile ile birlikte gidecek olan Din Görevlilerinden Seyfettin Harman, "Allah nasip ederse, Mardin 2'inci kafile 3'üncü grup sorumlu din görevlisi olarak gideceğiz. Allah'a çok şükür nasip etti bize. Bu kutsal görevimizde Rabbim bu hacılarımızı yardımcı olmada kolaylıklar sağlasın. Bu imkânı veren Allah'a sonsuz şükürler olsun. Rabbim haccımızı şimdiden kabul etsin. Midyat'tan bir grupta 44 bir grupta 19 kişi, ayrıca şirketlerle gelenler var. Toplam da bu kafilede 63 kişi var." dedi.
 
13 yıldır beklediklerini belirten Yusuf ve Mediha Demir çifti ise, Haclarının kabul olması duasında bulunarak, orada Erdoğan'a dua edeceklerini ifade etti.  

Reyso Özdemir
 
Reyso Özdemir, "Allah için onun yolundan gidiyoruz. Allah herkese nasip etsin." dedi  
 
İkinci defa hacca gideceğini belirten Ahmet Arbağ, "Oraya Babamız Adem'i, Annemiz Havva'yı ziyaret edeceğiz. Efendimize selam götüreceğiz. Allah tüm Müslümanlara nasip etsin. 14 yıldır bekliyorduk. Rabbim tekrar nasip etti. İnşallah selametle gider geliriz." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir