• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pence, 2024 ABD başkanlık seçimlerinde aday oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’de gelecek sene 5 Kasım’da düzenlenecek olan Başkanlık ve Kongre seçimlerinde,  ABD’nin eski Başkanı Donald Trump ve görevdeki Başkan Joe Biden’ın ardından Trump döneminde Başkan Yardımcısı olan Mike Pence de başkanlık yarışına katıldı.

Pence’in bugün Federal Seçim Komisyonu’na resmi başvurusunu gerçekleştirdiği belirtildi. Cumhuriyetçiler cephesinde adaylık yarışına katılan 63 yaşındaki Pence’in adaylığını çarşamba günü duyuracağı belirtildi.

Biden, geçtiğimiz ay yaptığı halka sesleniş konuşmasında Demokrat Parti’den tekrar aday olacağını duyurmuştu.

Demokrat Parti adına başkanlık yarışına katılan diğer adaylar ise ödüllü yazar Marianne Williamson ve eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni Robert F. Kennedy oldu.

Başkanlık yarışına Cumhuriyetçi Parti adına katılan adaylar arasında ise Trump, Florida Valisi Ron Desantis, senato üyesi Tim Scott, Güney Carolina’nın eski valisi ve ABD’nin eski Birleşmiş Milletler komisyon üyesi Nikki Haley, 37 yaşındaki çevreci aday Vivek Ramaswamy, New Jersey’nin eski valisi Chris Christie, Arkansas eyaletinin eski valisi Asa Hutchinson, Kuzey Dakota Valisi Doug Burgum yer alıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir