• DOLAR 34.574
  • EURO 36.277
  • ALTIN 2973.02
  • ...
Saç dökülmesinin nedenleri ve tedavisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saç dökülmesi, hem erkekler hem de kadınlar için cilt sağlığı kadar önemlidir.

Her ay ortalama olarak 1-1.5 cm uzayan sağlıklı saçlar normalde günde 50-100 tel arasında dökülebilir. Ancak aşırı miktarda saç dökülmesi yaşanıyorsa bir uzmana danışmak gerekmektedir.

Saç dökülmesini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Genetik yatkınlık bunların başında gelir. Diğer etkenler arasında stres, tiroid hastalıkları, vitamin eksiklikleri, beslenme alışkanlıkları, ilaç kullanımı, hormonal değişiklikler, kansızlık, mevsim değişiklikleri, bazı deri hastalıkları, sıkı saç toplama, trichotillomania (saç yolma hastalığı), menopoz gibi durumlar yer alır.

Hava kirliliği nedeniyle saçlar genellikle 3 günde bir yıkanabilir, ancak saçı fazla yıkamak saçların zarar görmesine de neden olabilir. Saçların kurumasını ve yıpranmasını önlemek için ılık suyla yıkamalı ve çok sıcak su kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Saç dökülmesi, kadınlara oranla erkeklerde daha sık görülen bir sorundur. Erkeklerde genetik saç dökülmesi, ergenlik döneminden 40-50'li yaşlara kadar herhangi bir zamanda başlayabilir. Sağlıksız ve dökülen saçlar, özgüven kaybına neden olabilen bir sorundur. Ancak saç dökülmesi tedavi edilebilir.

Saç dökülme tedavisinde kullanılan yöntemler

Saç dökülmesi tedavisi için saç mezoterapisi sıkça kullanılan bir yöntemdir. Mezoterapi, hem kadınlarda hem de erkeklerde saç dökülme sorununa uygulanan bir tedavi yöntemidir. Mezoterapi, saç dökülmesini engeller, saçları güçlendirir ve sağlıklı bir şekilde uzamalarına yardımcı olur. Vitamin, mineral ve besleyici enzimler gibi besin öğelerini içeren etkili bir karışım, saç derisine enjekte edilerek saç derisindeki kan dolaşımını artırır. Mezoterapi, saç derisinin 2-3 mm altına iğne ile uygulanır ve tedavi süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle 3 ila 10 seans arasında yapılır.

Başka bir tedavi yöntemi ise PRP (Platelet Zengin Plazma) tedavisidir. Bu yöntemde, kişinin kendi kanından elde edilen plazma, özel bir işlemle ayrıştırılarak vücuda enjekte edilir. Elde edilen plazma, büyüme faktörleri açısından zengindir ve saç dökülmesiyle mücadelede etkilidir.

Son olarak, otolog mikro greft işlemi saç dökülmesiyle mücadelede en yeni yöntemlerden biridir. Bu teknik, doku rejenerasyonu ve kılcal damar ve doku yenileme terapisi üzerine kuruludur. Kişinin kendi hücrelerinden oluşan bir doku süspansiyonu kullanılarak saçlı derinin ve dokuların yenilenmesi sağlanır. Bu yöntem, saç ekimi öncesi veya sonrasında uygulanarak tedaviyi desteklemek ve sonuçları artırmak amacıyla kullanılır. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir