• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Diyarbakırlılardan yüksek su faturalarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`da son birkaç ayda su faturalarının elektrik faturalarını geçmesi Diyarbakır halkını çileden çıkardı. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşın kaçak su kullanamaya sevk etti.
 
Su faturalarının yüksek oluşundan şikâyetçi olan Hasan Pamuk, " Geçen sene DSK`in şantiyelerinde iş makineleri doluydu. Bu sene ise şantiyelerdeki arabalar şehir merkezine inmiş durumda. Sokağın kanalı tıkandığında DİSKİ`yi aradığın zaman 2-3 saat sonra geliyorlar bazen de hiç gelmiyorlardı. Ama bu sene aradığın zaman hemen geliyorlar. Çünkü şimdi seçim zamanıdır. Seçim yaklaşığı için çalışmalar oluyor" dedi.
 
2-3 saat sırf görüntü oluşturmak için DİSKİ`nin çalıştığını göstermek için her sokak başına bir araba bırakıldığını söyleyen Pamuk, "İşleri bittiği halde boş boş 2-3 saat arabayı çalıştırıyorlar. Araba çalıştığı zamanda yakıt gidiyor. Sağlam yolu bozup asfalt döküyorlar bunun masrafını da 50 60 TL olarak faturalarımıza yansıtıyorlar. İşçi masrafı ve yakıt parasını da halktan alıyorlar. Bu masraflar su faturasına yansıtılıyor " ifadelerini kullandı.
 
Gelen bazı faturaların birbirini tutmadığını dile getiren esnaf Murat Çetinkaya da, "Gün içerisinde belediye görevlileri gelip su endeksine bakıyor. Bazen 70, bazen 80 TL su faturası geliyor. Aynı miktarda su tükettiğimize rağmen su faturası katlana katlana geliyor" dedi.
 
Diyarbakır belediyesinin söylem ve eylemlerinin bir tutmadığını iddia eden Çetinkaya, "Söz ve eylemleri bir birini tutmadığı için belediyenin Diyarbakır`a en temiz ve en ucuz suyu getireceği söylemlerine pek sıcak bakmıyorum çünkü şu anda su faturaları kabarık geliyor" ifadelerinde bulundu.
 
Su faturalarının elektrik faturalarından fazla geldiğini söyleyen bir başka esnaf Hasan Geçti ise, su faturalarının hep katlana katlana geldiğini dile getirdi.
 
Su faturasının yaz ayında daha fazla gelmesi gerekirken kışın daha fazla geldiğini dile getiren Geçti, "Su faturalarının yüksek gelmesi kaçak su kullanımından da kaynaklanıyor ama buna belediye bir an önce çözüm bulmalıdır" ifadelerinde bulundu. Geçti, "Ayda 50, 60 TL su faturası geliyor. 4 kişilik bir alile olmamıza rağmen su faturasının bu kadar çok gelmesine bir anlam veremiyorum. Bir işyerinde bu kadar su faturası geliyor normalde. 4 kişilik bir aileye 50-60 TL su faturası gelmesi mantık dışıdır. Her halde kaçak su kullananların su faturasını da bizden alıyorlar" diye konuştu.
 
Su faturalarının yüksek gelmesi vatandaşı kaçak su kullanmaya sevk ettiğini ifade eden geçti, "Bazı vatandaşların maddi durumu zayıf. Su faturasını ödetemeyecek aileler var. Bir de su faturasının yüksek gelmesi vatandaşı kaçak su kullanmaya sevk ediyor. Bazı aileler de belki af gelir diye faturayı ödemiyor" dedi. (Sedat Kuşulay- Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir