• DOLAR 32.525
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2420.304
  • ...
Bursalı hacı adayları duygu ve düşüncelerini paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa İl Müftülüğü tarafından 2023 yılının ilk hac kafilesi için il müftülüğü bahçesinde düzenlenen programla hacı adayları, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Hacı adayları teşrik tekbirleri ile uğurlanırken, adayların yakınlarına vedası esnasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Hac farizasını yerine getirmek amacıyla mukaddes topraklara gidecek hacı adayları, İLKHA muhabirine duygu ve düşüncelerini paylaştı.

"Bu duygu hiç anlatılmaz, yaşayan bilir"

Rehcan Özhan

Bu duygu hiç anlatılmaz, yaşayan bilir diyen Rehcan Özhan, "Rabbimize şükürler olsun. Rabbim sadıkla güzel bir şekilde gidip dönmeyi nasip etsin. Darısı gitmek isteyen herkese nasip olsun. Ne kadar şükür etsek azdır. Rabbime şükürler olsun bize gitmeyi nasip etti." dedi.

"Rabbimiz hac vazifemizi yerine getirmek için imkân sağladı"

Recep Başaran

On üç yıldır hacca gitmek için beklediğini söyleyen Recep Başaran, "Hiç ümidim kalmamıştı. Eşimin dizlerinde rahatsızlığı vardır. Bu yıl eşime dedim ki vazgeçelim. Hiç olmasa umreye gidip gelelim diye düşünüyorduk. Hac kurallarına çekilmesine 20 gün vardı. İkimizde kurada çıktık. Hacca gitmeyi aklımın ucundan bile geçiremiyordum. Çünkü ayaklarımda ayakkabı değil çorap bulamıyorduk. Allah mal-mülk ve evlat verdi. Hac vazifemizi yerine getirmek için imkân sağladı. Çok mutluyuz. Allah herkese nasip etsin." diye belirtti.

"Rabbim herkese gitmeyi nasip etsin"

Doğan Özhan

15 yıldır hacca gitmek için beklediklerini belirten hacı adayı Doğan Özhan, "Cenab-ı Allah bizleri çağırdı. Allah'a şükürler olsun. Allah götürüp getirmeyi nasip etsin. Her isteyene kısmet etsin inşallah." dedi.

Bir diğer hacı adayı Celil Aksu, "Rabbimize şükürler olsun. Sabreden derviş muradına ermiş diye bir atasözümüz var. Çok şükür biz de onu yaşadık. Rabbim herkese gitmeyi nasip etsin inşallah." şeklinde duygularını ifade etti.

"15 yıldır hacca gitmek için bekliyordum"

Mustafa Yıldız

Mustafa Yıldız, "Rabbim bütün mümin ve Müslümanlara gitmeyi nasip etsin inşallah. 2010 beri hacca gitmek için bekliyorum. 1993 yılında bir kere gitmiştim. Bugün eşimle beraber gidiyoruz. Allah bizlere merhamet etsin." şeklinde konuştu.

Allah bizlere nasip ettiklerini belirten Hatice Yıldız, " Allah herkese nasip etsin inşallah. 15 yıldır hacca gitmek için bekliyordum. Bu yıl Allah bana nasip etti. Allah herkese nasip etsin inşallah." diye konuştu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir