• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Meclisin yeni başkanı bu hafta seçilecek! Hangi isimler konuşuluyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve bakanlar yemin edecek.

TBMM Başkanlığı için gösterilecek adaylar, 6 Haziran Salı günü saat 24.00'e kadar Geçici Başkanlık Divanı'na bildirilecek. Genel Kurulda, 7 Haziran Çarşamba günü Meclisin 30. Başkanı için seçim yapılacak.

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki (400 oy) ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu (301 oy) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

TBMM Başkanlığı için ön plana çıkan isim  AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş oldu. Numan Kurtulmuş'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleştirilen yemini öncesinde TBMM Başkanlık makamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile 'sürpriz bir görüşme yaptığı' ileri sürüldü. Kulislerde ismi geçen bir diğer isim de Bekir Bozdağ. Ancak Kurtulmuş'un, AK Parti Genel Başkanvekili görevi nedeniyle 'milletvekilleri üzerinde daha etkin rol oynadığına' da dikkat çekiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir