• DOLAR 32.543
  • EURO 35.334
  • ALTIN 2466.19
  • ...
BMGK'den Sudan'daki yardım misyonuna destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BMGK, Sudan ve Güney Sudan hakkında düzenlediği oturum sırasında yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, taraflara acilen çatışmaya son vermesi, insani yardım ulaşımını kolaylaştırması ve kalıcı barış anlaşması imzalaması çağrısına yer verilirken UNITAMS'a "tam destek" verildi ve devamı için irtibatın sürmesi talep edildi.

Uluslararası koordinasyon ve devamlı işbirliğinin önemine vurgu yapılan açıklamada, 11 Mayıs'ta "Cidde Bildirgesi"nin imzalanmasının memnuniyetle karşılandığı belirtilerek taraflara yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Sudan'daki çatışmanın komşu ülkeler üzerindeki etkisi hakkında endişe duyulduğunun altı çizilirken BM üye ülkeleri, uluslararası ve bölgesel örgütlerin Sudan ve komşu ülkelerin insani yardım ihtiyaçlarına hızlıca cevap vermesi için katkı sağlaması istendi.

Konsey üyelerin aynı zamanda UNITAMS'ın yetkisinin 6 ay daha uzatılıp uzatılmamasına ilişkin bir oylama yapması bekleniyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 1 Haziran'da düzenlenen BMGK oturumunun ardından yaptığı açıklamada, UNITAMS'ın akıbetine Konsey'in karar vereceğini söylemiş, "Ben kendi sorumluluk alanım uyarınca Konsey'e, BM UNITAMS Başkanı ve BM Sudan Temsilcisi Volken Perthes'e güvenimin tam olduğunu tekrar bildirdim." açıklamasında bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir