• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Köyün içinden geçen kanalizasyon köy halkının tepkisine neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Genç ilçesi Çaytepe Köyünde açıkta bulunan kanalizasyon, tarım arazileri ve hayvanlar için tehlike saçıyor. Yaşanan olumsuzluklardan dolayı köy sakinleri yetkililere seslenerek, bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi. 

“Resmi görüşmelerimizden bir sonuç çıkmadı”

Köy sakinlerinden Onur Azak, "Köydeki açık kanalizasyon için 2019’da İl özel İdaresi ile görüşme yaptım ancak herhangi bir sonuç çıkmadı. Daha sonra CİMER üzerinden bir şikâyette bulundum. Verilen cevapta İl Sağlık Müdürlüğü ve il özel idaresi yatırım programına alınacağı söylendi ama süreç içerisinde 2020, 2021 2022 yıllarında yapılan ihale ve yatırım programlarına alınmadı.” dedi.

“Kanalizasyon suyundan dolayı arazilerimizi süremiyoruz”

Azak, kanalizasyonun geçtiği güzergâhta arazisinin olduğunu söyleyerek, “Bölgeden geçen açık kanalizasyon suyundan dolayı, arazimi ekemiyorum. Ayrıca kanalizasyonun geçtiği güzergâhtan hayvanlarımız da geçmekte ve hayvanlarımız bu pis sudan su ihtiyaçlarını karşılıyor.” ifadelerini kullandı.

 Azak, “Hayvanlarımızı sağamıyoruz. Tifo gibi birçok sağlık sorunu korkusundan, bölgede ekin ekemez ve hayvan besleyemez duruma geldik. Üretimin ve ekimin ülke ekonomisi için ne kadar değerli olduğu malum. Lütfen artık yetkiler sesimizi duysun ve gereğini yapsın.  Çaytepe, kaderine terk edilmesin.” diye kaydetti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir