• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Rusya'dan, "Ezeli düşmanları İngiltere'nin ahmak yetkilileri"ne mesaj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dimitri Medvedev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Cleverly, Ukrayna'nın 'Rusya'nın Ukrayna'ya güç aktarma kabiliyetini baltalamak için sınırlarının ötesine güç gönderme meşru hakkına sahip olduğunu' belirtti. Ona göre, Ukrayna sınırının ötesindeki meşru askeri hedefler, öz savunmasının bir parçası.

Ebedi düşmanımız Birleşik Krallık'ın ahmak yetkilileri, ek protokolleriyle Lahey ve Cenevre Sözleşmeleri de dâhil olmak üzere modern savaşı düzenleyen evrensel kabul görmüş uluslararası hukuk çerçevesinde devletlerinin de savaş halinde olarak nitelendirilebileceğini unutmamalıdır.

Bugün Birleşik Krallık, Ukrayna'ya teçhizat ve uzmanlar şeklinde askeri yardım sağlayan müttefiki olarak hareket ediyor, yani fiili olarak Rusya'ya karşı ilan edilmemiş bir savaşa liderlik ediyor. Bu durumda, herhangi bir kamu görevlisi (savaşı kolaylaştıran askeri veya sivil) meşru bir askeri hedef olarak kabul edilebilir."

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, salı günü resmi ziyarette bulunduğu ve Estonyalı mevkidaşı Margus Tsahkna ile bir araya geldiği başkent Talinn'de yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın meşru müdafaa için kendi sınırları dışındaki hedeflere de saldırabileceğini dile getirmişti.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir