• DOLAR 32.32
  • EURO 35.219
  • ALTIN 2470.825
  • ...
Hatay'dan Erdoğan çıkmıştı! CHP'li başkanın açıklaması akıllara zarar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremzedelere yönelik hakaretler sonucunda 28 Mayıs ikinci tur seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun ilk turda birinci çıktığı  Hatay dahil deprem bölgesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı. Seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, ''Suriyeliler'' dedi. 

Savaş, ''Ülkemize, bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve destekçileri olarak hep birlikte önemli bir demokratik mücadele örneği sergiledik. Depremin ardından 23 bin şehidimizi verdiğimiz zorlu süreçte, Hatay'dan farklı şehirlere göç eden hemşerilerimiz, zorluklara rağmen memleketlerine dönerek oy kullandı. Hatay seçmeni, 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta mümkün olduğunca sandığa gitmeye gayret etti. Hemşerilerime teşekkür ediyorum.
Ülkemizdeki tüm Suriyeli seçmenlerin yaklaşık beşte birinin Hatay'da oy kullandığını belirtmek istiyorum. Ayrıca sınırımızdaki sorunlar nedeniyle komşu ülkede görev yapan birçok seçmen ve deprem nedeniyle şehrimizde bulunan birçok seçmen de Hatay'da oy kullanmayı tercih etti. Tüm olumsuz kampanyalara rağmen başa baş bir mücadele yaşandı.'' diyerek Erdoğan'ın kazanmasının sebebi olarak sığınmacıları gösterdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir