• DOLAR 32.698
  • EURO 35.425
  • ALTIN 2493.605
  • ...
Erdoğan'ın masasında neler var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemde ilk işlerinden biri deprem konutlarının tamamlanması olacak. Deprem bölgesinde 143 bini köy evi olmak üzere 650 bin yeni konut inşa edilmesi hedefleniyor. Bu konutlardan 319 bini bu yıl ekim-kasım ayı gibi teslim edilecek. Kalıcı konut yapımı hızlandırılacak. 

Suriyelilerin geri dönüşü meselesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde atacağı öncelikli adımlar arasında yer alıyor. Erdoğan, bugüne kadar 600 bin Suriyelinin ülkelerine döndüğünü açıklarken, geri dönüşleri hızlandırmak için yeni adımlar atılacak. Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde belirlenen 9 bölgeye inşa edilecek konutlarla buralara da Suriyelilerin dönüşü için ortam hazırlanacak. Bu projenin tüm finansmanı Katar Kalkınma Fonu tarafından karşılanacak. Birkaç yıl içinde 240 bin kalıcı konut inşa edilmesi planlanıyor. Böylece 1 milyon Suriyelinin bu bölgelere yerleştirilmesi hedefleniyor.

Yeni dönemde ekonomide yaşanan sıkıntıların aşılması için yeni adımlar atılması planlanıyor. Yeni dönemde yatırım, istihdam, üretim ve ihracata odaklanılacak. Erdoğan’ın ekonomideki öncelikleri arasında; enflasyonu düşürmek için yeni kararların devreye alınması, fahiş kira artışlarını engelleyecek önlemler ile ekonomide istikrar ve güveninin sağlanması gibi konu başlıkları bulunuyor.

Hürriyet

Bu haberler de ilginizi çekebilir