• DOLAR 32.287
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2447.425
  • ...
HÜDA PAR kazandırdı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin ikinci yüzyılını belirleyen 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin yıldızı HÜDA PAR oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıkladıktan sonra Millet ittifakı bileşenlerinin hedefi olan HÜDA PAR, her iki turda da muhalefetin seçim stratejisinin temelini oluşturdu. 

Pandemi süreciyle beraber duraksayan ekonomi, 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan deprem ve diğer sorunlar.. Hiçbiri değil. Muhalefet seçim sürecini HÜDA PAR üzerinden yürütmeyi tercih etti. HDP ile olan ''pazarlığın'', Kandil'den gelen destek mesajlarının üzerini örtmek için bir şala ihtiyaç duyan muhalefet, 11 yıllık bir siyasi partiyi, siyasini hayatına yeni başlamış ''karanlık'' bir odak gibi göstermeye çalıştı. Haklarında herhangi bir hukuki yaptırım olmamasına rağmen, 20-30 yıl önce gerçekleşen olaylardan sorumlu tutuldu, bayrak düşmanı ilan edildi ardından parti programından kelimeler cımbızlanarak meydanlarda algı operasyonu yapıldı. Bununla ilgili pankartlar asıldı, broşürler dağıtıldı ve hedef göstermeler sonucunda parti çalışanlarına yönelik bazı illerde linç girişimlerinde bulunuldu. Üstelik bu linç girişimlerinde  kitleleri yönlendiren bazı siyasi parti yetkilileri ifşa oldu..

Televizyonlarda muhalefet yanlısı yorumcular, gazeteler, sosyal medya,  siyasi parti yöneticileri.. Türkiye haftalarca sadece HÜDA PAR'ı konuştu. HÜDA PAR, hakkındaki iftiraları  çürütebilmek için adeta dezenformasyonla mücadele birimi oluşturdu ve kısıtlı imkanlarla kendini anlatmaya çalıştı. Ancak muhalefet son güne kadar pes etmedi. Kalple yola çıkan muhalefet HÜDA PAR'a adeta yumruk salladı. Türkiye'nin kemikleşmiş sorunlarıyla ilgili ikna edici bir proje sunamayan, vaatlerinin kaynağını açıklayamayan, dünyanın en büyük felaketlerinden birini yaşayan deprem bölgesiyle ilgili somut bir adım atamayan ilk yenilginin ardından depremzedelere yönelik nefret dili kullanan muhalefet HÜDA PAR sloganıyla seçimi kazanmayı umdu. Ancak ikinci turda da farkla kaybetti. Seçmen, siyasi hayatının başlangıcından bu yana HÜDA PAR'la defalarca görüşen muhalefet partilerine madem HÜDA PAR'la ilgili bunları söylüyorsunuz o halde ''neden defalarca görüştünüz'' diye sordu. 

Ve memleketin tüm sorunlarına karşı projesizliklerini  bir siyasi partiye yönelik algı operasyonuyla örtmeye çalışan muhalefete ''size yetki vermiyorum'' dedi. HÜDA PAR, muhalefete kaybettirdi, cumhur ittifakına  kazandırdı. 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir