• DOLAR 32.572
  • EURO 35.273
  • ALTIN 2470.638
  • ...
Depremzedeler ikinci tur için sandık başına gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Adıyaman'da bin 436 noktada oy kullanma işlemi gerçekleştirilmiş ve AK Parti 4, CHP ise 1 milletvekili almıştı.

İkinci tura kalan 13'üncü Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yüzde 66,2, Kemal Kılıçdaroğlu ise 31,24 oy almıştı.

3 yüz 99 bin 303 seçmen 13. Cumhurbaşkanını belirlemek üzere sabahın erken saatlerinde oy kullanmak için okulların yollarını tuttu.

Oy kullanacakları sandığın bulunduğu salonun önünde seçmen listelerini kontrol eden vatandaşlara görevliler tarafından oy kullanma saatinin gelmesinin ardından oy kullandırılmaya başlandı.

Saat 17.00'de sona erecek oy kullanma işleminin ardından oyların sayım işlemi başlayacak.

İlk turda yüzde 81,98 katılımın sağlandığı Adıyaman'da seçimin ardından deprem belgesine yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırılar ve paylaşımların ardından ikinci turdaki katılım ise merak konusu oldu.

Adıyaman merkez ve 9 ilçesinde kullanılmaya başlanan oy verme işlemiyle beraber okul bahçelerinde olası bir kargaşanın çıkmasını önlemek için güvenlik güçleri tarafından önlem alındı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir