• DOLAR 32.699
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2443.756
  • ...
Türkiye’nin ikinci yüzyılı için oy kullanan vatandaşlar hayır temennilerinde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de ilk defa ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu yarışıyor.

Ankaralılar, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçimi için sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderek oyunu kullanmaya başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’da da seçim heyecanı yaşanıyor.

Sabah saat 08.00’den itibaren Ankaralılar, oy kullanmak için sandık başına gitti.

Başkentte halkın seçimlere yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Vatandaşların güvenli bir şekilde oy kullanmaları için okul önlerinde polisler tarafından güvenlik önlemleri alındı.

Sandıkların kurulmasıyla birlikte yapılan kimlik kontrollerinin ardından verilen tercih pusulalarıyla kabine giren seçmenler, kullandıkları oylarını şeffaf sandığa attı.

Oylarını kullanan seçmenler, İLKHA muhabirine konuşarak seçimlerin ülkeye huzur getirmesi temennisinde bulundu.

"Milletin ve devletin istikrarı için oyumu kullandım"

Veysel Erkaç

Devletin istikrarı için oyunu kullandığını belirten Veysel Erkaç, "Milletin ve devletin istikrarı için oyumu kullandım. Ne gerekiyorsa onu yaptım. Bu ülkeye istikrar ve huzur lazım. Terörden uzak bir ülke istiyoruz. Ülkemiz için hayırlı olsun derim. Eminim Tayip Erdoğan yine ülkemizin başında duracaktır. Bundan dolayı mutluyum. Ülkemiz istikrarlı olsun. Terör olması huzur olsun. Herkesin mutlu bir şekilde yaşamasını isterim." dedi.

Temennisinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesi olduğunu dile getiren vatandaşlardan Nihat Konakçı, şunları söyledi:

"Temennimiz Kılıçdaroğlu’nun gelmesidir. Çankaya Belediyesinde çalışıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. 19 senedir ekmeğini yiyorum kazanacağını da biliyoruz. Allah hayırlısını versin diyorum."

Duygularını anlatan vatandaşlardan Ali Rıza Üçel, "Öncelikle şunu söyleyeyim. Değişim şart. Nedeni ülkenin gidişatı gidişat değil. Ülkenin ekonomi durumu çok kötü." şeklinde konuştu. 

"Temennimiz hayırlısı"

Veysel Nazlıgül

Sandık görevlilerinin işlerini güzel yapmadığından şikayetçi olduğunu söyleyen vatandaşlardan Veysel Nazlıgül, "Peyamitepe Şehit Mehmet Koçakaya İlkokulu 2090 sandıkta 10 görevli vardı. 10’u da görevini yapmıyor. Hangi partiden oldukları fark etmez. Oy kullandığım pusulanın arkasında mühür yoktu. Son anda ben de hanım da fark ettik. Söyleyince de geçerli diyorlar geçerli olacak bir şey mi? Temennimiz hayırlısı." ifadelerine yer verdi.

"İnsanlar akın akın güven içerisinde gelip oylarını kullanıyorlar"

Nihat Söylem

Depremzede olarak Ankara’ya yerleştiğini oyunu burada kullandığını dile getiren Nihat Söylem, "Hayırlı olsun. Bugün demokrasi şölenimiz var. İnsanlar akın akın güven içerisinde gelip oylarını kullanıyorlar. Demem ki bir rahatlık ve güven var. İkinci tura kalmasın da demokrasimizin göstergesi. Seçmenlerimizi ve siyasette emek veren adaylarımızı da tebrik ediyorum. Çok büyük emekleri var hepsine saygı duyuyorum. Demokrasi kazansın." dedi.

Hanifi İmiş, seçimin vatana millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Seçimin vatan millet için hayırlı olmasını dileyen Yüksel Bakar, "Hak eden kazansın. Kazanan akşama belli olur. Hayırlısı olsun." temennisinde bulundu.

"Milletimize vatanımıza hayırlı olsun"

Nurten Eroğlu

Kim kazanırsa vatandaşa hizmetkar olması gerektiğini söyleyen Nurten Eroğlu, "Milletimize vatanımıza hayırlı olsun. Hangisi gelirse kendi için değil bizim için çalışmalıdır. İki defadır sakat bir şekilde gelip oy kullanıyorum. Bu nedenle kızıyorum." dedi.

Sabahın erken saatinde oy kullanmaya geldiğini söyleyen Ali Güler, "Önceki seçimde öğlen kuyruk vardı. Şimdi erkenden gelmeyi tercih ettim. Seçim vatana millete hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

Son olarak vatandaşlardan Kemal Değer, "Seçimimizi yaptık. Cumhurbaşkanımızı seçtik ve evimize dönüyoruz. Daha güzel bir yaşam temennisinde bulunuyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir