• DOLAR 32.671
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2448.65
  • ...
"Sandıklar kapandıktan 1-1,5 saat sonra..."
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pazar günü yapılacak seçimlerin Türk demokrasi tarihi için hayırlı olmasını dileyen Yavuz, "14 Mayıs seçimleri geride kaldı ve başkanlık sisteminin gereği olan 50+1 yakalanamadığı için Türkiye, ikinci turu yapmak durumunda kaldı. Bu da Başkanlık Sisteminin ilk deneyimi, demokrasinin güzelliği olarak 2 hafta aradan sonra yine netice ortaya çıkacak ve yürütme kaldığı yerden devam edecek. TBMM de çalışmalarını büyük bir hızla devam ettirecek" değerlendirmesinde bulundu.

Yavuz, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin Türk siyasi tarihinde çok büyük değişikliklere yol açacağını söyledi.

Seçim günü hazırlıklarına büyük önem verdiklerini söyleyen Yavuz, "Seçim günü yapılan hazırlıklar, bütün çalışmaların semeresinin alındığı gündür. O açıdan milli irade sandığa eksiksiz ve kusursuz bir şekilde yansısın ve aynen yansıdığı şekilde kayıtlara geçsin istiyoruz. Açıkçası seçim gününe ilişkin ikinci tur söz konusu olduğunda zaman zaman 'acaba rehavet olur mu, başka şeyler olur mu?' diye hepimiz düşündük. Ama rehavet olmayacağının göstergelerini de almaya başladık çok şükür" ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir