• DOLAR 34.261
  • EURO 37.399
  • ALTIN 2919.533
  • ...
Başakşehir'de Bayram denetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Başakşehir Belediyesi'nin denetleme ekiplerince Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların bayramlık alışverişlerini gönül rahatlığı ile yapabilmelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde pasta, tatlı, baklava vb. yiyeceklerin imalatını ve satışını yapan işyerlerinde denetimler yapıldı. Satışların hangi ortamlarda gerçekleştiğine dikkat eden ekipler, işyerlerinin sağlık karnelerine, işyeri açma ruhsatlarına da baktılar.

 

Yapılan üretimlerin sağlık kurallarına uygun olup olmadığı; çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadıkları; gıdaların uygun koşullarda saklanıp saklanmadığı, kullanılan ekipmanların temizliği ve ürünlerin taze olup olmadığı konularına hassasiyet gösteren ekipler, eksik buldukları konuları, hemen müdahale edilmesi gerekenleri firmalara bildirip notlar aldılar.

 

Gıda ve Hijyen Seminerleri'ne katılmak esnaf için büyük bir şans
Son kullanma tarihlerinin nasıl uygulanıp etiketleneceği ile ilgili uyarılarını sıkça dile getiren, örnek etiketleme ile ilgili fotoğrafları imalathane ve firma sahiplerine göstererek firmalara yardımcı olan ekipler, gıda ile uğraşan işçi ve işverenlerin Başakşehir Belediyesinin düzenlediği gıda ve hijyen seminerlerine katılmasını önerdi.

 

Sadece geçen yıl yapılan seminerlere, Başakşehir'de bulunan esnafın yüzde 45'inin çalışanlarını gönderdiğini belirten yetkililer, "Bu yıl seminerlere katılım daha da artacak, seminerler esnaf için olduğu kadar, Başakşehirliler için de büyük bir şans. Vatandaşların yiyeceklerini hijyen koşullarına uygun ve sağlıklı tüketebilmeleri amacıyla ilçemizde bulunan tüm sıhhi müesseseleri denetleyeceğiz. Çalışmaların yılsonuna kadar tüm gıda işletmelerini kapsayacak" açıklamasını da yaptılar.

 

Denetimlerle üretim ve hizmet kalitesi yükselecek
Başakşehir Belediyesi denetleme ekipleri müesseseler hakkında tuttukları notlardan puanlama yaparak, o denetleme için bir geliştirme puanı çıkaracaklar. Ekipler yaptıkları puanlamayı firma sahibi ile paylaşacak, bu puanın bir sonraki denetlemede yüksek veya aşağı olması durumunda değerlendirme yapma imkanı bulacak olan firma sahipleri, kalite denetimlerini yüksek seviyede tutarak Başakşehirlilere daha iyi hizmet verebilecek. (Muhammed Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir