• DOLAR 34.265
  • EURO 37.422
  • ALTIN 2925.044
  • ...
"Ramazandaki kazanımlar devam etmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının sonuna geldik. Ramazanda kazanılan güzel alışkanlıkların yine devam etmesi gerektiğini söyleyen Molla Osman Teyfur, halka tavsiyelerde bulundu.

 

Ramazan ayının sonuna geldiklerini ve Ramazan Bayramına gireceklerini hatırlatan Molla Osman Teyfur, Ramazanda kazanılan güzel alışkanlıkların ileriki zamanlarda büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

 

Mübarek Ramazan ayı boyunca ibadet noktasında birçok kazanım elde edildiğini ve bu kazanımları sürekli hale getirmek gerektiğini belirten Teyfur, "Müslümanlar gayri ahlaki olan şeyleri terk ettiği bu Ramazanda, daha sonra da bu güzel ahlakı devam ettirmesi gerekir. Müslümanlar Ramazandan yeterince faydalanıp güzel ahlaka sahip olmuşlardır. Bu ayda Müslümanlar kendilerini ibadete verdiler. Fakat insanlarda, 'Ramazan bitince eski alışkanlıklara dönelim' gibi bazı düşünceler vardır. Hâlbuki Ramazanın bir hikmeti de, elde etmiş olduğumuz kazanımları 11 ay boyunca onları hayatımızda sabit kılabilmek ve onlarla hareket edebilmeyi gerektiriyor" dedi.

 

İbadetin en güzeli az da olsa, devamlı olanıdır
Allah'ın, ibadetlerin devamlı olanını sevdiğini aktaran Teyfur, "Bir Müslüman hiç şüphesiz Ramazandan çıkarken 'Ramazan gitti istediğimi yaparım' düşüncesine kapılamaz. Böyle düşünüldüğü taktirde insan, Ramazanın gayesine ve hikmetine erişememiştir. Onun için bir Müslüman hiç şüphesiz Ramazana girerken kendi noksanlıklarını ve hatalarını gözden geçirdi ve o eksikliklerini giderdi. Ramazandan çıkarken ise, o Müslüman o alışkanlıklarını ve kazanımlarını sürdürmesi gerekiyor ki, Ramazandan hakkıyla faydalanabilsin. Peygamberimiz diyor ki, 'İbadetin en güzeli az da olsa, devamlı olanıdır' diye buyuruyor. Devamlı bir ibadet yapmış olduğumuz zaman Allah'ı kendimize razı etmiş oluruz. Onun için bizler, Ramazanda her ne yaptıysak, ne kadar güzel ve yüce amellerde bulunursak bulunalım eğer Ramazandan sonra eski hayatımıza döneceksek bu gerçekten çok büyük bir çelişki olur" ifadelerini kullandı.

 

İslam ve hak üzere yürüyerek mücadelemizi sürdürelim
Teyfur, açıklamasında Ramazandan sonra Müslümanların yapması gerekenleri şöyle aktardı: "Ramazanda kazandığımız azığı yanımıza alarak gelecek Ramazana kadar İslam ve hak üzere sebat ederek ve yürüyerek mücadelemizi sürdürmeliyiz. Ramazanda okuduğumuz Kur'an'lara daha sonra da devam edelim. Yaptığımız sünnetleri devam ettirelim. Sabra alıştık Ramazanda ve sabrı kuşanalım. Nefis tezkiyemizi devam ettirelim. İnsanlara sadaka vermelerimizi sürdürelim. Müslümanlar olarak hepimiz aynı hedef etrafında Allah rızasını gözeterek birlikteliğimizi sürdürelim. İnsanlar arasında ameli yönde bir ittifak oldu ve bu ittifakı devem ettirelim. Yaptığımız dualara devam edelim, inşallah bu bizim için hayırlı olur. Allah, bizleri nefis ve şeytanın bize karşı kurduğu tuzaklardan korusun ve onlarla olan mücadelede bizleri muzaffer eylesin." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir