• DOLAR 34.271
  • EURO 37.413
  • ALTIN 2924.311
  • ...
Van`daki gazeteler güç birliği kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Düzenlenen iftarda bir araya gelen ildeki resmi ilan alan 6 gazete temsilcisi, güç birliği alma kararı aldı.
 
Van`da Basın İlan Kurumu`nun da aracılığıyla ilde bulunan ve resmi ilan alan 12 gazete birleşme kararı almış ve bu sayı 6`ya düşmüştü. Karar sonrası; Vansesi, Şehrivan, Van Olay, Bölge, İpekyolu ve Prestij Gazetesi resmi ilan alan gazeteler olarak belirlenmişti. Bazı gazeteler, mevcut gazeteler tarafından alınıp kapatılırken, bazı gazeteler ise diğer gazetelerle birleşerek yayınına son vermişti. Resmi ilan almaya haiz 6 gazete temsilcisi, iftarDa bir araya gelerek, belli konularda güç birliği yapmayı kararlaştırdı.
 
Gazeteler reklam ve duyuru ilanları fiyatlarını ortak belirledi
İftar sonrası yaklaşık 2 saat süren toplantıda yerel gazete temsilcileri, kayıp ilanları, reklam ve duyuru ilanlarındaki yeni fiyatları belirledi. Komisyonculardan reklam almamayı kararlaştıran gazete temsilcileri, en az ayda bir, herhangi bir gazete bürosunda bir araya gelmeyi karara bağladı.
 
Önümüzdeki süreçte bazı kurumları da ortak olarak ziyaret etmeyi kararlaştıran gazete temsilcileri; ihalelerin gazetelerde yayınlanarak yapılması konusunda ilgili kurum müdürleriyle görüşeceklerini ifade ettiler.
 
İftar programına; Vansesi Gazetesi`ni temsilen İkram Kali, Rıdvan Can, Van Olay Gazetesi`ni temsilen Fikret Özkan, Şehrivan Gazetesi`ni temsilen Yunus Aykaç, Serkan İzgi, Bölge Gazetesi`ni temsilen Cafer Karakoç, Bişar Ulutaş ve İpekyolu Gazetesi`ni temsilen Muhittin Botan ile Cengiz Aslan katıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir