• DOLAR 34.267
  • EURO 37.41
  • ALTIN 2921.972
  • ...
Sakalı Şerif Hilvan`da ziyarete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hilvan İlçe Müftülüğü tarafından getirilen Sakalı Şerif Eski Cami`de halkın ziyaretine açıldı. Katılımın yoğun olduğu ziyarete yoğun ilgi vardı. Ziyaret esnasında bir bayan kendinden geçerek bayıldı. Kutsal emanetlerden olan Peygamber efendimizin Sakalı Şerif-i, ziyaret için gelen vatandaşlar, cami önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

 Bu yıl Ramazan ayının son gecesinde Hilvan`da halkın ziyaretine açılan Sakalı Şerif`e olan sevgi seli gece yarısına kadar devam ederken İlçe Müftüsü Mehmet Yaman ziyaret hakkında şunları kaydetti: 2013 yılı Ramazan`ı Şerif`in teravihinin son gecesinde olduğumuzu Hz. Muhammed`in (s.a.v.) Hilvan`ımıza değerli kardeşlerimize Eski Camiinde bu şekilde misafir olması ve cemaatin yoğun bir şekilde Peygamber aşkı, sevgisi ve muhabbetinin yaşanmış olması gerçekten bu gecenin güzelliğine güzellik kattı. Rabbim İnşallah Peygamber efendimizin ahlakıyla ahlaklanmayı ve toplum ve millet olarak daha nice Ramazan`ı Şeriflere ulaşmayı ve Efendimizden bir cüz olan Sakalı Şerifi, ziyaret ederek tekrar bunun aşkını muhabbetini gönüllerimizde nasip eylesin" dedi.

 Ardından bu gece vesilesiyle Hilvan`ımızda Ramazan`ı Şerifin, bereketli geçtiğini ve bu yıl ilk defa Eski Camimizde hatimle teravih namazını kıldırdıklarını bu gecede ise hatmin yapıldığını, bu güzelliklerin kıyamete kadar Sakalı Şerif ziyaretlerini, hatimli teravih namazlarını bu memlekette eksik etmemesini diledi.

 İlçe Müftüsü son olarak tüm halkın Ramazan`ı Şerifleri ve Ramazan Bayramını tebrik etti. (M.Can Yardımcı - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir