• DOLAR 34.292
  • EURO 37.444
  • ALTIN 2919.634
  • ...
Bayram alışverişi esnafın yüzünü güldürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Halkın alım gücünün düşük olması nedeniyle zaman zaman esnaf da zor durumda kalıyor. Kimi esnaf sabah işyerlerini açtıkları gibi siftah etmeden akşamları kapatıyor. Ramazan bayramına sayılı günler kala Bitlis esnafı dışarıdan getirdiği malları pazarda halkın beğenisine sundu.
 
Bayrama sayılı günler kala halkın bayram alışverişi için pazara inmesi esnafın yüzünü güldürdü. Giyimcisinden kuyumcusuna, şekercisinden manavcısına, kolonyacısından kadayıfçısına, mobilyacısından boyacısına kadar tüm esnafın yüzü bayram alışverişinde gülüyor.
 
Alışverişe çıkan halk, diğer günlere nazaran fiyatları daha uygun bulunca tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Aileler bayrama iki gün kala çoluk çocuk pazara alışverişe iniyor. Merkeze bağlı çevre köyler ilçelerin yerine merkezi tercih edince bu manzarayı ve canlılığı yılda iki kez de olsa gören esnafın keyfine diyecek yok.
 
Mutki`den gelerek alışverişte bulunan İhsan Ayyıldız, "Alışveriş yapmak için Mutki`den geldim. Memleketimizde yılda iki kez böyle bir canlılık yaşanıyor. Bayramlarda oluşan bu canlılığı biz de fırsata çeviriyoruz. Çünkü bayram üzeri satışa sunulan malların fiyatları uygundur. Bir daha bu fiyatlarla mal bulamadığımız için ihtiyacımızdan daha fazlasını alıyoruz" dedi.
 
Bayram alışverişinde en çok sevinenlerden biri de maddi imkânları olmayan aile çocuklarının tabla üzerinde ve köşelerde sattıkları mallardan kazandıkları parayı ailelerine götürmeleridir. Pazarlarda en çok bu çocukların olması Bitlis`teki, işsizliğin ve maddi imkânsızlıktan dolayı mağdur ailelerin çokluğunu gösteriyor. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir