• DOLAR 34.26
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2930.312
  • ...
Cizre Nuh Gıda Bankası`ndan bin 270 aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Kısa süre önce Cizre`de "mağdurların umut kapısı" şiarıyla kurulan Cizre Nuh Gıda Bankası Muhtaçlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ramazan ayı içerisinde bin 270 aileye yardım ulaştırdı.
 
Çalışmaları hakkında bilgi veren yönetim kurulu üyesi Savaş Topal, "Malumunuz üzere dernek olarak yeni kurulduk. Kuruluşumuzun 6. ayı mübarek Ramazan ayına denk geldi. Haliyle bize müracaat eden çok sayıda vatandaşımız gelip durumlarını, mağduriyetlerini beyan etmektedirler.
 
Biz dernek olarak taleplerini, alıyoruz şuana kadar başvuru sayısı 8 bine dayandı. Yardımda bulunmak için Cizre`nin değerli hayırseverlerinden gelen yardımları Muhtaç Aile Tespit Komisyonu tarafından tespit edilen 1270 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdık. Hamdolsun, değerli Cizre halkı bu yardımları yapması için derneğimize teveccüh gösteriyor. Yardım finansmanını bu değerli Cizre halkı sağladığı için şimdiden kendilerine derneğimiz adına şükranlarımızı iletiriz" diye konuştu.
 
Yaptıkları yardımların yeterli olmadığını ancak ihtiyaç sahiplerinin bir nebze de olsa rahatlamalarını sağlayacağını dile getiren Topal, "Rabbimiz muvaffak ederse her mağdura yardımcı olmaya, umut olmaya ve dertlerine bir nebze de olsa merhem olmaya devam edeceğiz. Ayrıca fakir ailelere yardımda bulunmak isteyen hayırsever insanlarımızın yapacakları yardımların dağıtımında da aracı olmaya her zaman hazırız.
 
Tüm halkımıza bilhassa bize yardımlarıyla destek veren değerli Cizre halkının hayırseverlerine teşekkürlerimizi sunar, yardımlarının muhtaç ve mağdurlara ulaştırdığımızdan da emin olmalarını istiyorum.
 
Son olarak Ramazan Bayramı tüm Cizre halkına ve İslam ümmetine hayır ve hidayet getirmesini Rabbimizden niyaz ederiz." dedi. (Abit Dündar - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir