• DOLAR 34.3
  • EURO 37.459
  • ALTIN 2922.608
  • ...
Bakan Yılmaz: "Karlıova'da hayvancılığı destekliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöllün Karlıova ilçesinde iftarda halkla buluştu. İftar programına AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Vali İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Kaymakam Selim Çomaklı ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

"Karlıova'nın hayvancılığı çok önemli elimizden gelen desteği veriyoruz"
Burada konuşan Bakan Yılmaz, Karlıova'nın hayvancılığının çok önemli olduğunu ve hayvancılığa ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade ederek, "Geçen sene çok sıkıntı yaşadınız. Tüm Türkiye'de yaşandı saman fiyatları neredeyse altın gibi bir şey oldu. Ama bu sene çok şükür bereketli bir sene fiyatlarda iyi İnşallah hayvancılık içinde iyi olacak. Bu arada projelere destek verdik. Karlıova'nın hemen girişinde süt tesisinden tutun kooperatif destekleri verdik. Yoksul ailelerin hayvan alımlarına destekler verdik. Hayvancılık tesisi kuranlara destekler verdik" dedi.

"25 proje Sosyal destek projesinden destek aldı"
Kurdukları Kalkınma Ajanslarıyla belirli bölgelere destek verdiklerini belirten Bakan Yılmaz, "Diğer taraftan sosyal destek projeleri yaptık Karlıova'da bundan en iyi faydalanan ilçelerden bir tanesi. 25 projemiz Sosyal destek projesinden destek aldı. Karlıova'da yapımı devam eden ve programda olan 96 derslik var. Tarım üretimine 11,6 Milyon, Hayvansal üretim desteğine 13,4 Milyon, kırsal kalkınmaya 500 Bin, kooperatif kredilerine yaklaşık 5 Milyon destek vermişiz" diye konuştu. (Nihat Kanat, Bülent Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir